Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2010-32

RK-04-2010-32.doc  RK-04-2010-32pr1.xls
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-04-2010-32
NázevInformace o průběhu projektu UNIV 2 - Kraje
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál informuje o průběhu projektu UNIV 2 - Kraje, jehož nositelem je MŠMT a realizátorem Národní ústav odborného vzdělávání (dále jen NÚOV ) a který je zaměřen na podporu dalšího rozvoje vzdělávání dospělých ve středních školách v jednotlivých krajích ČR.
Rada kraje usnesením 1038/23/2009/RK ze dne 14. 7.2009 vyjádřila podporu realizaci projektu UNIV 2 - Kraje na území kraje Vysočina a uložila OŠMS zabezpečit součinnost s nositelem projektu při realizaci projektu UNIV 2 - Kraje na území kraje Vysočina. OŠMS má rovněž zajistit informování rady kraje o průběhu projektu.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje informaci o vývoji projektu.
Cílem UNIV 2 - Kraje je pomoci středním školám rozvinout aktivity na trhu dalšího vzdělávání včetně naplňování zákona č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
Od srpna 2009 proběhly na území kraje aktivity:
- Stabilizovala se síť středních škol zapojených do projektu - na území kraje je to celkem 23 škol (seznam je v materiálu RK-04-2010-32, př. 1); dvě dříve přihlášené školy se odhlásily a místo nich byly vytipovány a osloveny dvě jiné; z velkých středních škol zřizovaných krajem jsou do projektu zapojeny všechny s výjimkou Střední školy stavební Jihlava a Střední školy stavební Třebíč.
- Byla ustanovena organizační struktura projektu pro jeho realizaci na území kraje ve složení krajská metodička (výběrové řízení NÚOV) a její asistentka (NÚOV na návrh metodičky) a mentor kraje (NÚOV na základě návrhu OŠMS). Ředitel Střední školy obchodu a služeb Jihlava vyšel vstříc potřebám projektu a na škole byla zřízena kancelář projektu.
- V každé škole realizovala krajská metodička motivační seminář s pedagogy, po té ředitelé zapojených škol určili obsazení pozic mentor školy (zpravidla ředitel školy) a metodik školy. Nyní ve školách sestavují desetičlenné realizační týmy a připravují témata a zaměření pro první skupinu vzdělávacích kurzů pro dospělé, které mají být připraveny v letošním roce.
- Krajská metodička podrobněji informovala o průběhu projektu radní pro školství a vedoucího OŠMS a navštívila ředitele úřadů práce.
OŠMS navrhuje radě kraje vzít na vědomí informaci o průběhu projektu UNIV 2 - Kraje na území kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o průběh projektu UNIV 2 - Kraje na území kraje Vysočina dle materiálu
RK-04-2010-32.
Odpovědnost OŠMS
Termín 31. 12. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz