Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2010-07

RK-04-2010-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-04-2010-07
NázevSouhlas s podáním žádosti o pokácení stromů při silnici I/37 - k.ú. Ždírec nad Doubravou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší podání žádosti o pokácení stromů rostoucích na pozemku kraje Vysočina.
Na OM se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR se žádostí o souhlas s kácením stromů rostoucích při silnici I/37 - Ždírec nad Doubravou - Krucemburk. Ačkoli se jedná o silnici I. třídy, pozemek pod silnicí je ve vlastnictví kraje Vysočina. ŘSD správa Jihlava připravuje opravu silnice I/37 a v této souvislosti má dojít ke skácení 98 stromů rostoucích při této silnici. Z tohoto počtu 28 stromů roste na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 413 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou, který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Havlíčkův Brod ve vlastnictví kraje Vysočina a v hospodaření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. Jedná se o 8 ks jasanu ztepilého, 11 ks lípy malolisté, 4 ks javoru mléčného, 2 ks jírovce maďalu a 3 ks jilmu vaz. Po provedené opravě silnice zabezpečí ŘSD za vykácené stromy náhradní výsadbu v množství a druhu stromů stanovených rozhodnutí o povolení kácení stromů.
Při šetření bylo dále zjištěno, že silnicí I/37 je zastavěn ještě pozemek par. č. 413/8 -ost. plocha, silnice o výměře 1 485 m2 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s podáním žádosti o pokácení 28 ks stromů rostoucích na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 413 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou budoucím investorem opravy silnice I/37 - Ždírec nad Doubravou - Krucemburk. Vzhledem k tomu, že se jedná o silnici I. třídy ve vlastnictví České republiky, příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic navrhuje OM zahájit jednání o převodu těchto pozemků z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic tak, aby se sjednotilo vlastnictví silnice a pozemků silnicí zastavěných.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s podáním žádosti Ředitelstvím silnic a dálnic, Správa Jihlava o pokácení 28 ks stromů, uzavřít dohodu o zajištění povinností spojených s pokácením stromů a uložit OM zahájit jednání s ŘSD ČR o darování pozemků zastavěných silnicí I/37 z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodaření pro Ředitelství silnic a dálnic ČR.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod souhlasí s podáním žádosti o pokácení stromů při silnici I/37 rostoucích na pozemku ve ZE-původ EN par. č. 413 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou a s převodem tohoto pozemku a pozemku par. č. 413/8 v témže k.ú. a obci do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodaření pro ŘSD.
ODSH souhlasí s převodem pozemků z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodaření pro ŘSD.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s podáním žádosti prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava o pokácení 28 ks stromů rostoucích mimo les na pozemku ve zjednodušené evidenci - původ evidence nemovitostí, par. č. 413 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou ve vlastnictví kraje Vysočina dle materiálu RK-04-2010-07, př. 1;
rozhoduje
* pověřit Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správu Jihlava k podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácením dřevin dle materiálu RK-04-2010-07, př. 1;
* uzavřít dohodu mezi krajem Vysočina a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava, ve které se Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava zaváže, že uhradí veškeré náklady a splní všechny povinnosti spojené s vydáním rozhodnutí o pokácení dřevin;
ukládá
odboru majetkovému zahájit jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava o převodu pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ EN par. č. 413 o výměře 31 623 m2 a par. č. 413/8 - ost. plocha, silnice o výměře 1 485 m2 v k.ú. a obci Ždírec nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz