Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2010-02

RK-04-2010-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-04-2010-02
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Město Žďár
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy zakládající právo kraje Vysočina provést stavbu na pozemku ve vlastnictví Města Žďár nad Sázavou.
Podle schválené přílohy M1 rozpočtu kraje - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství v roce 2010 bude kraj realizovat stavbu Praktická škola a SPC Žďár nad Sázavou - změna užívání objektu DM , v rámci které má být vybudován bezbariérový přístup do budovy č.p. 762 na ulici Komenského ve Žďáře nad Sázavou. Jedná se o budovu domova mládeže Střední školy technické ve Žďáře nad Sázavou. Touto stavbou bude dotčen mimo jiné pozemek par. č. 1220/1 - ost. plocha, zeleň, který je ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou. Pro stavební řízení potřebuje OM získat od vlastníka pozemku smlouvu, která by jej opravňovala realizovat stavbu i na cizím pozemku. Touto smlouvou je smlouva zakládající právo provést stavbu dle ustanovení § 110 zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje požádat město Žďár nad Sázavou o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Praktická škola a SPC Žďár nad Sázavou - změna užívání objektu DM , v rámci které má být vybudován bezbariérový přístup do budovy č.p. 762 na ulici Komenského ve Žďáře nad Sázavou (domov mládeže) na dotčení pozemku par. č. 1220/1 v k.ú. Město Žďár. Po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření požádá OM o bezúplatný převod části pozemku výše uvedenou stavbou zastavěnou.
Návrh usnesení předpokládá požádat Město Žďár nad Sázavou o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu, jejímž investorem bude kraj Vysočina a při které bude dotčen pozemek ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou a rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi městem Žďár nad Sázavou a krajem Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru majetkovému požádat město Žďár nad Sázavou o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Praktická škola a SPC Žďár nad Sázavou - změna užívání objektu DM , v rámci které má být vybudován bezbariérový přístup do budovy č.p. 762 na ulici Komenského ve Žďáru nad Sázavou, kterou bude dotčen pozemek par.č. 1220/1 v k.ú. Město Žďár;
rozhoduje
uzavřít mezi městem Žďár nad Sázavou a krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu, která kraj Vysočina bude opravňovat tuto stavbu realizovat i na pozemku par. č. 1220/1 v k.ú. Město Žďár ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz