Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2010-12

RK-02-2010-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-02-2010-12
NázevStavební záměr Muzeum Vysočiny Pelhřimov - rekonstrukce depozitáře
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem areálu v Pelhřimově, ulice K silu č.p. 1145. Tento areál je předán k hospodaření (dříve správě) Střední škole Pelhřimov. Areál obsahuje dílny a budovu s výukovými a administrativními prostory a jednu bytovou jednotku. Kraj Vysočina realizoval rekonstrukci a nástavbu dílen v objektu na ulici Křemešnická pro Střední školu Pelhřimov. Tím byly vytvořeny předpoklady pro opuštění areálu v ulici K silu. Celý areál je v současné době pro potřeby resortu školství nepotřebný.
Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace a Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace se dlouhodobě potýkají s nedostatkem prostor pro uložení a správu sbírkových předmětů, jejichž vlastníkem je kraj Vysočina. V současné době jsou depozitáře obou těchto organizací umístěny převážně v pronajatých objektech, které jednak nevyhovují kapacitně, ale ani neodpovídají parametrům správy, ochrany a uchovávání sbírkových předmětů z bezpečnostního a muzejního hlediska.
Využití areálu v ulici K silu bylo diskutováno a jedna z možností je využití pro resort kultury - depozitáře pro uložení sbírek.
Rada kraje usnesením 1582/34/2009/RK ze dne 3. 11. 2009 schválila záměr rekonstrukce bývalých dílen Střední školy Pelhřimov v ulici K silu 1145 v Pelhřimově pro potřeby Muzea Vysočiny Pelhřimov, příspěvkové organizace a Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace - vybudování depozitáře s odborným zázemím.
Návrh řešení OM zajistil zpracování stavebního záměru akce. V materiálu RK-02-2010-12, př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr Muzeum Vysočiny Pelhřimov - rekonstrukce depozitáře . Tento stavební záměr řeší rekonstrukci v současnosti nevyužívaných prostor bývalých dílen Střední školy Pelhřimov pro potřeby Muzea Vysočiny Pelhřimov, příspěvkové organizace a Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace a vychází z podkladů zpracovaných odborem kultury a památkové péče. V případě schválení stavebního záměru je možné zahájit projekční práce a realizaci 1. etapy v roce 2010 podle krytí v rozpočtu kraje Vysočina - tj. 9 mil. Kč.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru.
StanoviskaOdbor kultury a památkové péče podporuje schválení předloženého stavebního záměru, rekonstrukci objektu bývalých dílen Střední školy Pelhřimov.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr Muzeum Vysočiny Pelhřimov - rekonstrukce depozitáře dle materiálu
RK-02-2010-12, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 12. ledna 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz