Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2010-11

RK-02-2010-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-02-2010-11
NázevUzavření budoucích smluv o zřízení věcného břemene pro stavbu II/360 Oslavice - Oslavička
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je investorem vynucené přeložky veřejného vodovodu v souvislosti se stavbou II/360 Oslavice - Oslavička v k. ú. Oslavička.
Z tohoto důvodu je nutné přistoupit s vlastníky pozemků dotčených touto vynucenou přeložkou k uzavření smluv o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Přehled dotčených vlastníků a pozemků je uveden v materiálu RK-02-2010-11, př. 1. Věcné břemeno bude spočívat v užívání částí pozemků za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav vodovodu, jehož přesný rozsah bude po dokončení stavby vymezen geometrickým plánem.
Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko je vlastníkem stávajícího vedení vodovodu v k. ú. a obci Oslavička. Kraj Vysočina, jako investor, uzavřel s budoucím oprávněným tj. Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko smlouvu, ve které SVK Žďársko vyslovuje souhlas se stavbou přeložky vodovodu.
Pokud budoucí oprávněný nezíská k pozemkům právo zřídit příslušnou stavbu, nemohou být vydána potřebná rozhodnutí dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o uzavření smluv o smlouvách budoucích o zřízení věcného břemene mezi vlastníky pozemků, které budou dotčeny vynucenou překládkou vodovodu, budoucím oprávněným a krajem Vysočina jako investorem. Smlouvy budou uzavřeny s vlastníky dotčených pozemků v rozsahu dle materiálu RK-02-2010-11, př. 1.
V předkládaných případech se jedná o věcné břemeno spočívající ve zřízení a provozování stavby vodovodu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvy o smlouvách budoucích o zřízení věcného břemene v rozsahu a za cenu dle materiálu RK-02-2010-11, př. 1, mezi vlastníky pozemků dotčených vynucenou překládkou vodovodu jako budoucím povinným z věcného břemene, společností Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko, se sídlem Vodárenská 2, Žďár nad Sázavou, PSČ 591 01 jako budoucím oprávněným z věcného břemene a krajem Vysočina jako investorem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz