Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2009-55

RK-37-2009-55.doc  RK-37-2009-55pr1.doc
Číslo materiálu55
Číslo jednacíRK-37-2009-55
NázevSpolečný projekt regionů Vysočina a Champagne-Ardenne
Zpracoval K. Ubr, R. Křivánek, M. Metelková
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá záměr společného projektu regionů Vysočina a Champagne-Ardenne v oblasti středoškolského vzdělávání.
V rámci partnerství regionů Vysočina a Champagne-Ardenne byl připraven projektový záměr na spolupráci v oblasti středoškolského vzdělávání s pracovním názvem Střední školy a trh práce. Projekt je zaměřen na výměnu zkušeností zejména v otázkách spolupráce škol a firem, kariérového poradenství a role regionálních partnerů (hospodářské komory). Projekt je připravován pro program Comenius regio. V rámci tohoto programu předkládají partnerské regiony párové projekty svým národním agenturám (v ČR Národní agentura pro evropské programy, NAEP).
Projektový záměr byl sestaven na základě společného přípravného jednání se zástupci ze Champagne-Ardenne ve dnech 16. - 18. 11. v Jihlavě a je uveden v materiálu RK-37-2009-55, př. 1. Nositelem projektu je kraj Vysočina, na přípravě a realizaci se dále budou podílet partneři Vysočina Education, Krajská hospodářská komora a 3 - 5 středních škol. Rozpočet projektu je plánován ve výši 24 450 EUR a vyžaduje spolufinancování 25% z části nákladů projektu (ze 7 450 EUR) z rozpočtu kraje (částka spolufinancování činí cca 50 000 Kč). Z prostředků kraje a Vysočiny Education je navrženo zajistit dopravu účastníků (vlastní vozidla a řidič), osobní náklady členů regionálního projektového týmu (v rámci plnění pracovních povinností) a prostory pro jednání (vlastní prostory). Dále bude potřebné zajistit předfinancování aktivit v závěru projektu ( zádržné před vyúčtováním ve výši 20%, cca 150 000 Kč). V případě schválení projektu budou prostředky zahrnuty do návrhu rozpočtu kapitoly Školství, mládeže a sportu na roky 2011 a 2012. Pro přípravu a realizaci projektu je navržen regionální projektový tým (návrh je součástí projektového záměru). Na přípravě projektového záměru se významným způsobem podílí Vysočina Education.
V případě schválení projektového záměru radou kraje bude zpracována projektová žádost, doladěna na společné schůzce v Champagne-Ardenne v lednu 2010 a v únoru předložena na NAEP (uzávěrka 19. 2. 2010). Vzhledem k tomu, že aktivity budou ještě upřesňovány, je pravděpodobné, že dojde k dílčím změnám oproti projektovému záměru. Pokud budou projekty schváleny oběma národními agenturami, budou projektové aktivity zahájeny v září 2010 a ukončeny v srpnu 2012.
Návrh řešení Přípravný tým projektu předkládá radě kraje k projednání projektový záměr společného projektu s Champagne-Ardenne v oblasti středoškolského vzdělávání.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana (OSH):
OSH souhlasí s přípravou a realizací společného projektu kraje Vysočina a regionu Champagne-Ardenne v oblasti středoškolského vzdělání v rámci programu Comenius Regio. OSH vnímá tento projekt jako důležitý předpoklad pro další budování a prohlubování vzájemných vztahů s francouzským regionem Champagne-Ardenne.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s přípravou a realizací společného projektu regionů Vysočina a Champagne-Ardenne v oblasti středoškolského vzdělávání ve smyslu materiálu RK-37-2009-55, př. 1;
ukládá
odboru školství, mládeže a sportu, odboru sekretariátu hejtmana a řediteli Vysočina Education zpracovat projektovou žádost a předložit k projednání radě kraje.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana, Vysočina Education
Termín 16. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz