Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2009-43

RK-37-2009-43.doc  RK-37-2009-43pr1.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-37-2009-43
NázevVyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina za rok 2009
Zpracoval V. Prokop
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuOdbor školství, mládeže a sportu předkládá návrh pro vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2009 . Jedná se o již tradiční záležitost, která byla projednávána na několika zasedáních komise pro sport a volný čas. Navazuje na úspěšnou anketu Sportovec kraje Vysočina 2002 , - Sportovec kraje Vysočina 2008 . Minulé ročníky byly uspořádány ve spolupráci s agenturou ParolaArt, s.r.o. Agentura získala v těchto letech na pořádání akce finanční dotaci kraje Vysočina.
Návrh řešení Vyhlášením ankety Sportovec kraje Vysočina se zdůrazní stmelující prvek a soudržnost nejen sportovní veřejnosti všech pěti okresů kraje, ale především zájem kraje jako instituce o volnočasové aktivity zaměřené na sport. Vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2009 by mělo následovat po okresních kolech a do samotného procesu hodnocení a nominací by měla být vtažena i široká veřejnost kraje, která by mohla prostřednictvím jednotlivých okresních deníků navrhovat své favorizované sportovce celokrajské působnosti.
Pravidla ankety Sportovec Vysočiny 2009 jsou v materiálu RK-37-2009-43, př. 1. Tato pravidla korespondují předchozí ročník soutěže a jsou doplněna o poznatky hodnotitelů a jednotlivých sportovních svazů, které se k minulému ročníku vyjádřily. Oproti loňskému roku je přidána kategorie Sportovní osobnost kraje Vysočina , která je určena sportovcům, kteří dosáhli významných sportovních úspěchů, pocházejí z Vysočiny, ale soutěží za oddíl se sídlem mimo kraj Vysočina.

V každé kategorii členové hodnotící komise vyhodnotí pořadí na 1. - 10. místě. Výsledky zpracuje a vyhlásí pověřený organizátor na slavnostním galavečeru.

Vyhodnocení /návrh/:
Komise pro sport a volný čas doporučuje vyhlásit anketu ve dvou rovinách:
- čtenářská: využití regionálního tisku ve všech okresech kraje Vysočina a internetových stránek
- odborná: hodnotitelská komise složená ze zástupců Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (5 členů), mediálních partnerů (5 členů), zástupců sportovních organizací (5 členů) a zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina (1 člen).

Oddělení mládeže a sportu zajistí organizační stránku zahájení ankety a její vyhodnocení. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění odpovídající propagace ankety a informovanosti veřejnosti o anketě. Dále smluvně zajistí uspořádání slavnostního galavečeru, na kterém budou vyhlášeny výsledky ankety Sportovec kraje Vysočina 2009 (v předpokládaném termínu - březen 2010). Toto může odbor sekretariátu hejtmana zajistit pouze za předpokladu, že uspořádání galavečeru Sportovec kraje Vysočina 2009, bude schváleno příslušným orgánem kraje jako VIP akce podporovaná krajem.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana, oddělení vnějších vztahů, souhlasí s uspořádáním ankety Sportovec roku kraje Vysočina 2009 a bude se aktivně podílet na její propagaci.

Komise pro sport a volný čas:
Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina usnesením č. 26/06/2009/Ksvč doporučuje vyhlásit anketu Sportovec kraje Vysočina 2009 v předložené podobě a nominovat jako zástupce Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina do poroty tyto členy: Ladislav Bárta, Zdeněk Kopecký, Petr Stoček, Jiří Šmrha, Zdeněk Tůma
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
anketu Sportovec kraje Vysočina 2009 dle materiálu RK-37-2009-43, př. 1;
ukládá
OŠMS předložit radě kraje návrh na jmenování členů hodnotící komise.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz