Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2009-15

RK-37-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-37-2009-15
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na zvláštním účtu určeném ke kofinancování individuálních projektů v rámci SROP a převod konečného zůstatku na zvláštním účtu do FSR
Zpracoval J. Jež
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozpočtové opatření na zvláštním účtu Kofinancování individuálních projektů , určeném ke kofinancování individuálních projektů v rámci Společného regionálního operačního programu (dále jen SROP ) a převod konečného zůstatku zvláštního účtu do Fondu strategických rezerv.

Kraj Vysočina uvolnil pro programovací období 2004 až 2006 z Fondu strategických rezerv finanční prostředky na spolufinancování individuálních projektů v podopatření 4.2.2 - Podpora místní infrastruktury cestovního ruchu v rámci SROP. Proces spolufinancování byl za použití pravidla n+2 realizován do roku 2008. V tomto období probíhalo na základě žádosti o platbu a provedených kontrol spolufinancování individuálních projektů z rozpočtu kraje Vysočina prostřednictvím zvláštního účtu Kofinancování individuálních projektů . Celkem bylo kofinancováno šest individuálních projektů v celkové výši 4 376 949 Kč. Jednotlivé individuální projekty byly řádně zrealizovány a proces spolufinancování byl ukončen, proto je nutné provést rozpočtové opatření na zvláštním účtu Kofinancování individuálních projektů a převést konečný zůstatek ve výši 930,41 Kč a připsané úroky do Fondu strategických rezerv.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že jednotlivé individuální projekty byly zrealizovány a proces spolufinancování byl ukončen, je nutné provést rozpočtové opatření na zvláštním účtu Kofinancování individuálních projektů a převést konečný zůstatek ve výši 930,41 Kč a připsané úroky do Fondu strategických rezerv.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s návrhem usnesení. Zůstatek na zvláštním účtu je 930,41 Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
• převod konečného zůstatku na zvláštním účtu Kofinancování individuálních projektů ve výši 930,41 Kč včetně připsaných úroků za 4. čtvrtletí roku 2009 do Fondu strategických rezerv z důvodu ukončení procesu spolufinancování;
• rozpočtové opatření spočívající ve snížení rozpočtu zvláštního účtu Kofinancování individuálních projektů ve výši převodu konečného zůstatku 930,41 Kč včetně připsaných úroků za 4. čtvrtletí roku 2009.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje, ekonomický odbor
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz