Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2009-11

RK-35-2009-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-35-2009-11
NázevSouhlas se stavbou a veřejnoprávní smlouvou a uzavření smlouvy o výpůjčce - k. ú. a obec Nové Město na Moravě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší souhlas se stavbou Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku a uzavření smlouvy o výpůjčce umožňující investorovi realizovat tuto stavbu i na pozemku kraje.
Na odbor majetkový se obrátil Sportovní klub lyžování Nové Město na Moravě IČ: 43378480 se žádostí o souhlas s uvedenou stavbou, kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví kraje par. č. 3911/1 v k.ú. a obci Nové Město na Moravě. Vzhledem k tomu, že investor hodlá pro výstavbu využít dotačních prostředků a stavba bude realizována i na cizích pozemcích, musí k žádosti doložit smlouvu opravňující jej cizí pozemek užívat. Dle dotačních podmínek se může jednat o smlouvu nájemní nebo smlouvu o výpůjčce. Územní řízení má probíhat formou uzavření veřejnoprávní smlouvy a s touto smlouvou musí vyslovit souhlas všichni dotčení vlastníci pozemků. Z tohoto důvodu stavebník žádá i o souhlas s veřejnoprávní smlouvou.
Pozemek par. č. 3911/1 v k.ú. a obci Nové Město na Moravě je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl předán k hospodaření příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou vede tento pozemek na LV 4550 pro k.ú. a obec Nové Město na Moravě.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku , s veřejnoprávní smlouvou uzavřenou mezi stavebním úřadem Městského úřadu Nové Město na Moravě a Sportovním klubem lyžování Nové Město na Moravě na tuto stavbu. Dále OM navrhuje rozhodnout uzavřít se Sportovním klubem lyžování Nové Město na Moravě smlouvu o výpůjčce umožňující stavebníkovi realizovat stavbu částečně i na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina, a to na dobu neurčitou, nejméně dobu udržitelnosti projektu.
Návrh usnesení předpokládá souhlasit se stavbou Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku , s veřejnoprávní smlouvou na tuto stavbu a rozhodnout uzavřít smlouvu o výpůjčce na část pozemku ve vlastnictví kraje.
StanoviskaKrajská správa údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou stanovila podmínky, za nichž může být stavba realizována, vyslovila souhlas s vydáním veřejnoprávní smlouvy a navrhla po dokončení a zaměření stavby provést majetkoprávní vypořádání.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* se stavbou Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku , kterou bude dotčen pozemek par. č. 3911/1 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě za předpokladu dodržení podmínek stanovených Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou ve vyjádření ze dne 10. 11. 2009;
* s uzavřením veřejnoprávní smlouvy mezi stavebním úřadem Městského úřadu Nové Město na Moravě a Sportovním klubem lyžování Nové Město na Moravě IČ: 43378480 na stavbu Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku ;
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a Sportovním klubem lyžování Nové Město na Moravě, Vlachovická 1355, 592 31 Nové Město na Moravě, IČ: 43378480 smlouvu o výpůjčce na část pozemku par. č. 3911/1 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě pro účely stavby Rozšíření běžeckých tras na Novoměstsku a to na dobu neurčitou, nejméně dobu udržitelnosti projektu.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz