Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2009-09

RK-34-2009-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-34-2009-09
NázevNabytí pozemku v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatné nabytí pozemku do vlastnictví kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel žádost Vyšší odborné školy a Střední školy veterinární, zemědělské a zdravotnické Třebíč o převod části pozemku par. č. 560/121 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 2818 m2 v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč. Tento pozemek tvoří travnatý pás, který by byl přičleněn k pozemku par. č. 560/2 v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč. Důvodem je ta skutečnost, že část tohoto pozemku by byla využita jako komunikace s možností uložení inženýrských sítí. Město Třebíč k darování pozemku kraji Vysočina vyslovilo souhlas. Část pozemku nutná k převodu bude určena geometrickým plánem.
Pozemek je zapsán na listu vlastnictví č. 10001 pro k. ú. Podklášteří a obec Třebíč u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč, kde je jako vlastník uvedeno město Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje nabýt bezúplatně do vlastnictví kraje Vysočina část pozemku par. č. 560/121 - ostatní plocha, ostatní komunikace v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč. Pro oddělení pozemku bude vypracován geometrický plán.
Návrh usnesení předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem část výše uvedeného pozemku do vlastnictví kraje Vysočina.
Po nabytí části pozemku do vlastnictví kraje Vysočina bude tento vložen dodatkem zřizovací listiny k hospodaření příspěvkové organizaci s názvem Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč, příspěvková organizace.
StanoviskaVyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč s převodem do vlastnictví kraje Vysočina souhlasí.
Odbor školství, mládeže a sportu s převodem do vlastnictví kraje Vysočina souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem část pozemku par. č. 560/121 - ostatní plocha, ostatní komunikace v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč, z vlastnictví města Třebíč do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz