Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2009-06

RK-34-2009-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-34-2009-06
NázevSmlouva budoucí darovací o převodu části pozemku v k. ú. a obci Moravské Budějovice do vlastnictví obce Litohoř
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod části pozemku obci Litohoř.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Litohoř o uzavření smlouvy budoucí o převodu části pozemku par. č. 4235/6 v k. ú. Moravské Budějovice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř. Důvodem je ta skutečnost, že na části pozemku má obec Litohoř úmysl vybudovat chodník podél silnice I/38. Pro samotný majetkoprávní převod bude muset být zhotoven geometrický plán. Část tohoto pozemku by byla obci převedena bezúplatně.
Pozemek je zapsán na listu vlastnictví č. 373 pro k. ú. a obec Moravské Budějovice u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí darovací o převodu části pozemku par. č. 4235/6 z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví budoucí stavby s pozemkem. Pozemek, který po oddělení zůstane v majetku kraje Vysočina a bude zastavěn silničním tělesem, bude navržen k darování do vlastnictví České republiky - Ředitelství silnic a dálnic ČR, protože se nachází pod silnicí první třídy.
Protože záměr obce Litohoř na vybudování chodníku podél silnice I/38 je na území města Moravské Budějovice (katastrální hranice probíhá podél silnice), odbor majetkový informoval o této skutečnosti město Moravské Budějovice informoval.
Záměr darovat výše uvedený pozemek je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat část pozemku par. č. 4235/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 3904 m2 v k. ú. a obci Moravské Budějovice do vlastnictví obce Litohoř;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací na část pozemku par. č. 4235/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 3904 m2 v k. ú. a obci Moravské Budějovice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz