Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2009-34

RK-32-2009-34.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-32-2009-34
NázevIndividuální projekt - dočasné navýšení počtu zaměstnanců kraje po dobu realizace projektu
Zpracoval M. Březina, V. Švarcová, J. Bína
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuRada kraje na svém zasedání dne 30. 6. 2009 usnesením č. 0987/22/2009/RK schválila v konečné podobě individuální projekt Podpora vybraných sociálních služeb na území kraje Vysočina . Podpora projektu byla Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR přiznána Rozhodnutím o poskytnutí dotace č. OPLZZ-ZS22-18/2009 ze dne 14. 9. 2009.

Podstata individuálního projektu:
Jedná se o zvláštní typ projektu, který mohou v rámci Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa 3 Sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory 3.1 Podpora sociální integrace a sociálních služeb podávat kraje a některé ústřední státní orgány. Projekty je možné podávat průběžně a MPSV ve zmíněném programu vytvořilo prostor pro financování a rozvoj vybraných služeb sociální prevence (azylové domy, domy na půli cesty, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, sociálně terapeutické dílny, terénní programy sociální rehabilitace a intervenční centra). Jde z větší části o služby, které se poskytují bez úhrady anebo úhrada pokrývá jen méně významnou část nákladů. Většina z těchto služeb je v kraji zastoupena. Rozpočet nákladů uvedených činností v roce 2008 činil více než 60 mil. Kč.
Podmínky individuálního projektu umožňují financovat předmětné služby po dobu nejméně tří let a tří měsíců (čtyři roky je možné realizovat projekt). Na základě jednání s poskytovateli předpokládáme, že pro financování služeb bude v roce 2010 vyčleněno asi 78 mil. Kč a tento objem poroste pro další roky o 5 %. Celkový objem projektu je 290 771 036 Kč a náklady na jeho administraci jsou kryty v rámci projektu.
Počátek čerpání finančních prostředků přiznaných k realizaci individuálního projektu očekáváme nejdříve od poloviny října 2009. V tomto termínu dojde na základě rozhodnutí MPSV na účet kraje částka 29 mil. Kč. Ze strany kraje bude přijata na účet pro realizaci projektu. Nástup pracovníků je předpokládán nejdříve k 1. 11. 2009.

Personální zabezpečení individuálního projektu:
1. Projektový manažer: 1 pracovní úvazek
Vedoucí realizačního týmu, který koordinuje průběh projektu, vyhodnocuje způsob naplňování aktivit projektu a jeho indikátorů, zpracovává monitorovací zprávy, jedná s MPSV o změnách projektu a kontroluje činnost členů týmu.

2. Manažer poskytování služeb 1 pracovní úvazek
Komunikuje s poskytovateli služeb, sbírá data o naplňování indikátorů projektu, o síti poskytovatelů, efektivitě jejich činnosti, podporuje komunikaci mezi poskytovateli navzájem i komunikaci s obcemi.

3. Finanční manažer projektu 1 pracovní úvazek
Řídí projekt po finanční stránce, zajišťuje zpracování finanční části monitorovacích zpráv, zpracování žádostí o platbu, zajišťuje finanční kontrolu v rámci projektu.


4. Odborný asistent projektu 1 pracovní úvazek
Zajišťuje administrativu projektu, písemnou komunikaci s poskytovateli, podílí se na realizaci výběrových řízení, konferencí a seminářů.

Všechna funkční místa pro individuální projekt budou obsazena po projednání s odborovou organizací na dobu určitou - dobu realizace individuálního projektu. Osobní náklady na tato funkční místa budou hrazeny z projektu.
Současný počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do Krajského úřadu kraje Vysočina rada kraje stanovila na svém zasedání dne 23. 6. 2009 usnesením č. 0907/21/2009/RK k 1. 7. 2009 na 415 zaměstnanců.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje stanovit počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu k 15. 10. 2009 na 419 zaměstnanců.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů souhlasí s návrhem usnesení za předpokladu, že budou veškeré osobní náklady včetně souvisejících odvodů (na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a na zákonné pojištění hrazené zaměstnavatelem) hrazeny přímo ze zvláštního účtu projektu.
Oddělení hospodářské správy souhlasí s návrhem usnesení, pro nové zaměstnance jsou na pracovišti Tolstého 15, Jihlava, 4 volná pracovní místa, která budou muset být vybavena kancelářským nábytkem, předpokládanou částku na vybavení (160 tis. Kč) bude možné čerpat ze schváleného rozpočtu kapitoly Krajský úřad.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
v souladu s ustanovením § 59 odst. 1 písm. b) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu k 15. 10. 2009 na 419 zaměstnanců.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 15. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz