Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2009-05

RK-31-2009-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-31-2009-05
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující městu Bystřice nad Pernštejnem zrealizovat stavbu parkoviště zčásti i na pozemku kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátilo město Bystřice nad Pernštejnem se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu parkoviště pro návštěvníky hřbitova zčásti na pozemku kraje Vysočina a současně uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na zastavěnou část pozemků par. č. 185 a par. č. 188 v rozsahu cca 20 m2 v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem. Parkoviště bude zřízeno převážně na pozemku par. č. 962 - ost. plocha, ost. komunikace, který je ve vlastnictví města Bystřice nad Pernštejnem, pouze úsek v délce 10 m (představující výklenek v oplocení v hloubce cca 2 m směrem do areálu Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělskotechnické Bystřice nad Pernštejnem) je vlastnictví kraje Vysočina. Pozemek par. č. 188 byl darovací smlouvou ze dne 25. 5. 2009 převeden do vlastnictví města Bystřice nad Pernštejnem. Vzhledem k tomu, že úsek 10 m představuje jediný vjezd do areálu školy, oddělení správy realit a zástupce školy s touto variantou nesouhlasil. Město Bystřice nad Pernštejnem na základě jednání na místě samém rozhodlo projekt zčásti přepracovat. Podle nově vyhotovené projektové dokumentace bude stávající vjezd do areálu školy zachován, pouze bude materiálově odlišen, po stranách vjezdu bude vybudováno po jednom parkovacím stání. Na základě této změny již město nežádá o uzavření budoucí darovací smlouvy, má zájem pouze na uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Pozemek par. č. 185 v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy čj. 24319/2001-14 ze dne 25. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělskotechnická Bystřice nad Pernštejnem. Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Bystřice nad Pernštejnem vede tento pozemek na LV 847 pro k.ú. a obec Bystřice nad Pernštejnem.
Návrh řešení OM navrhuje souhlasit se stavbou parkoviště a uzavřít s městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu zakládající právo investora provést stavbu částečně i na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. Pozemek, na kterém má být vybudováno parkoviště, byl v průběhu prázdninových měsíců užíván pro rekonstrukci školy a nebylo vhodné uzavírat smlouvu zakládající právo provést stavbu. Nyní je stavba rekonstrukce školy dokončena a neexistují žádné překážky pro vydání souhlasu se stavbou a s uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Návrh usnesení předpokládá souhlasit se stavbou Bystřice nad Pernštejnem - parkoviště u hřbitova a rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající investorovi právo provést stavbu i na pozemku ve vlastnictví kraje.
StanoviskaOddělení správy realit odboru majetkového odsouhlasilo upravený projekt stavby a souhlasí s umístěním 2 parkovacích míst na pozemku ve vlastnictví kraje.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Bystřice nad Pernštejnem - parkoviště u hřbitova kterou bude dotčen pozemek par. č. 185 v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem;
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu zakládající městu Bystřice nad Pernštejnem právo provést stavbu Bystřice nad Pernštejnem - parkoviště u hřbitova , kterou bude dotčen pozemek par. č. 185 - ost. plocha, zeleň v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz