Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-20

RK-30-2009-20.doc  RK-30-2009-20pr1.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-30-2009-20
NázevSouhlas s uzavřením smlouvy o partnerství Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace, v projektu Internetová encyklopedie města Brna
Zpracoval E. Herzánová, R. Gonda
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuJedná se o udělení souhlasu kraje Vysočina s uzavřením smlouvy o partnerství Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace, (dále jen MVJ ) v projektu Internetová encyklopedie města Brna .
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzvu k překládání projektů.
Masarykova univerzita ve spolupráci s vybranými partnery připravila projekt s názvem Internetová encyklopedie městě Brna (dále jen projekt ) spolu se žádostí o finanční podporu z výše uvedeného operačního programu. Doba realizace projektu je plánována na období 1. 1. 2010 - 31. 12. 2012.
Cílem projektu je vytvoření internetové databáze mapující archeologické situace na území Brna a Jihlavska. Z tohoto důvodu Masarykova univerzita nabídla partnerství na tomto projektu také MVJ. Předpokládaný rozpočet projektu činí 28 611 641 Kč. Náklady na straně MVJ jsou vyčísleny na 2 488 624 Kč, přičemž 90% těchto nákladů bude příjemcem dotace, tj. Masarykovou univerzitou propláceno MVJ předem formou zálohy. Na základě schválení závěrečné monitorovací zprávy bude MVJ proplacena zbývající část nákladů ve výši 10%.
Masarykova univerzita bude se všemi partnery projektu podepisovat smlouvu o partnerství. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako poskytovatel podpory v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost stanovilo za podmínku pro uzavření smlouvy o partnerství souhlas zřizovatele v případě, že smluvní stranou bude právnická osoba zřizovaná státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí.
Z tohoto důvodu se MVJ obrátilo na kraj Vysočina se žádostí o souhlas svého zřizovatele s uzavřením smlouvy o partnerství. Návrh smlouvy je v materiálu RK-30-2009-20, př. 1.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče doporučuje Radě kraje Vysočina udělit souhlas Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci, s uzavřením smlouvy o partnerství v rámci projektu Internetová encyklopedie městě Brna .
Od roku 2005 je v Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci, zřízeno odborné archeologické pracoviště, které průběžně vytváří a spravuje data o archeologických lokalitách i nálezových souborech v kraji Vysočina, jež se prostřednictvím projektu stanou součástí společné databáze. Vzhledem k této skutečnosti přispěje účast Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace k realizaci projektu, jehož výstupy budou moci využívat zejména vědecké instituce, úřady veřejné správy, pedagogové a studenti vysokých a vyšších odborných škol.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o partnerství mezi Muzeem Vysočiny Jihlava, příspěvkovou organizací, a Masarykovou univerzitou v projektu Internetová encyklopedie města Brna dle materiálu RK-30-2009-20, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín 29. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz