Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-12

RK-30-2009-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-30-2009-12
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě zřízení věcného břemene - k.ú. Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší možnost vybudování cyklostezky Lužánky - Domanínek mimo jiné i na pozemcích kraje Vysočina a uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro umístění cyklostezky na pozemcích kraje.
Na OM se obrátilo město Bystřice nad Pernštejnem se žádostí o uzavření smluvního vztahu mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem, který by umožňoval městu využít dotačních prostředků na vybudování cyklostezky. Jako nejvhodnější formu navrhuje město uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Cyklostezka by měla být vybudována na pozemcích par. č. 3046 - orná půda, par. č. 3047 - trvalý travní porost a par. č. 3048 - trvalý travní porost v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem. Uvedené pozemky kraj získal na základě smlouvy o bezúplatném převodu ze správy Pozemkového fondu ČR dle zákona 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu, v platném znění. Uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene město Bystřice nad Pernštejnem již radou města schválilo.
Uvedené pozemky jsou vedeny u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrální pracoviště Bystřice nad Pernštejnem na LV 847 pro dané k.ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene užívání částí pozemků par. č. 3046, par. č. 3047 a par. č. 3048 spočívající v umístění a provozování cyklostezky Lužánky - Domanínek, včetně provádění oprav a údržby cyklostezky. Rada kraje již v roce 2008 vyslovila usnesením 1088/25/2008/RK se stavbou cyklostezky souhlas.
Uzavřením smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene nedojde ke zcizení pozemků, pozemky budou pouze zatíženy věcným břemenem. Smlouva bude sloužit městu Bystřice nad Pernštejnem pro získání dotačních prostředků na výstavbu cyklostezky.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, kterou budou zatíženy části pozemků ve vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene bylo projednáno s majetkovým správcem i OŠMS.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina jako budoucím povinným z věcného břemene a městem Bystřice nad Pernštejnem, jako budoucím oprávněným z věcného břemene, na základě které budou zatíženy části pozemků par. č. 3046, par. č. 3047 a par. č. 3048 v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem věcným břemenem umístění a provozování cyklostezky Lužánky - Domanínek, včetně provádění oprav a údržby cyklostezky na těchto pozemcích.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz