Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-11

RK-30-2009-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-30-2009-11
NázevSouhlas se stavbou a převod částí pozemků v k. ú. Jindřichovice na Moravě a obci Jindřichovice
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál řeší majetkoprávní záležitosti stavby obce Jindřichovice.
Kraj Vysočina se na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Jindřichovice o udělení souhlasu se stavbou v rámci zahajovaného územního řízení výstavby chodníku na pozemku par. č. 1320 (parcela zjednodušené evidence - Pozemkový katastr) v k. ú. Jindřichovice na Moravě a obci Jindřichovice. Investorem akce je obec Jindřichovice. Souhlas k územnímu stavebnímu řízení bude založen smlouvou provést stavbu ve smyslu § 86 odst. 2 písm. a) a § 110 odst. 2, písm.) zákona č. 183/2006 Sb. Po dokončení bude celá věc majetkoprávně vypořádána.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví č. 20 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Telč a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje současně s udělením souhlasu se stavbou pro vydání územního rozhodnutí řešit budoucí darování části pozemku v rozsahu zastavění stavbou, která bude v majetku obce Jindřichovice. Po ukončení stavby bude vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřené zastavěné pozemky budou převedeny vlastníkovi stavby. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem.
Záměr darovat část pozemku par. č. 1320 (parcela zjednodušené evidence - Pozemkový katastr) v k. ú. Jindřichovice na Moravě a obci Jindřichovice v rozsahu zastavění stavbou je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usnesení
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz