Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-05

RK-30-2009-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-30-2009-05
NázevVzájemné darování pozemků v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává přijetí daru pozemku zastavěného silnicí III/39214 do vlastnictví kraje Vysočina a darování pozemku zastavěného veřejným prostranstvím do vlastnictví obce Popůvky.
Kraj Vysočina nechal geometrickým plánem č. 96-21/2008 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky zaměřit část silnice III/39214. Na jeho základě převedl Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových do vlastnictví kraje nově oddělený pozemek par. č. 634/2. Uvedenou silnicí je dále zastavěn i pozemek par. č. 626/14 - ostatní plocha, silnice o výměře 41 m2, který Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Velké Meziříčí vede na listu vlastnictví č. 1, kde je jako výhradní vlastník uvedena obec Popůvky.
Na základě popsaného geometrického zaměření OM dále zjistil, že pozemek par. č. 627/7 - ostatní plocha, silnice o výměře 8 m2 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky je zastavěn veřejným prostranstvím - návsí. Vlastníkem pozemku je kraj Vysočina.
Návrh řešení OM navrhuje zahájit jednání s obcí Popůvky o vzájemném darování výše uvedených pozemků.
V případě uzavření smluv bude těmito úkony zajištěno sjednocení vlastnictví pozemků a staveb jimi zastavěných resp. užívaných.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zahájit jednání o vzájemném darování pozemků, rozhodnout zveřejnit záměr darovat pozemek na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout o vzájemném převodu pozemků darem.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny souhlasí s majetkoprávním vypořádáním pozemků.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s majetkoprávním vypořádáním pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zahájit jednání s obcí Popůvky o vzájemném darování pozemků par. č. 626/14 a par. č. 627/7 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky;
* zveřejnit záměr darování pozemku par. č. 627/7 - ostatní plocha, silnice o výměře 8 m2 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky na úřední desce krajského úřadu;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout:
* přijmout dar pozemku par. č. 626/14 - ostatní plocha, silnice o výměře 41 m2 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky z vlastnictví obce Popůvky do vlastnictví kraje Vysočina;
* převést darem pozemek par. č. 627/7 - ostatní plocha, silnice o výměře 8 m2 v k. ú. Popůvky nad Jihlavou a obci Popůvky z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Popůvky.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz