Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2009-59

RK-27-2009-59.doc  RK-27-2009-59pr1.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíRK-27-2009-59
NázevProjekt PreCo - účast Vysočiny v projektu
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV srpnu 2009 byla Vysočina oslovena se žádostí o účast v již schváleném evropském projektu PreCo se zaměřením na problematiku elektronických metod soutěžení veřejných zakázek. Projekt je plně financován ze 7. rámcového programu, tzn. jedná se o projekt, kde je 100% rozpočtu financováno z evropských fondů. Rozpočet projektu pro Vysočinu je 20000 euro s tím, že začátek projektu je plánován na leden 2010 a aktivity projektu budou realizovány po následujících 24 měsíců.
Bližší informace o projektu jsou součástí přílohy č.1 materiálu.

Vzhledem k zatím neznámému systému profinancování projektu ze strany Evropské komise žádáme v současné chvíli o schválení účasti Vysočiny v projektu a pověření člena rady za informatiku podpisem dokumentů určených koordinátorovi projektu pro vyřízení administrativních náležitostí.
Ve chvíli, kdy Vysočina obdrží finanční prostředky systémem předfinancování projektu z EU fondů, bude připraven příslušný materiál do RK.
V případě nutnosti posílit rozpočet odboru informatiky o částku, která bude financována z EU fondů systémem ex-post (následně po realizaci projektových aktivit), bude připraven příslušný materiál pro RK.
V případě, že v budoucnu obdržíme dokument vyžadující schválení zastupitelstva kraje (smlouva o spolupráci), předložíme příslušný materiál ke schválení zastupitelstvu.
Návrh řešení Na základě výše uvedených informací navrhujeme radě kraje schválit účast kraje Vysočina v projektu PreCo a pověřit člena rady kraje za oblast informačních technologií podpisem administrativních dokumentů určených koordinátorovi projektu.
StanoviskaProjektová kancelář: schvaluje předložený projektový záměr.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina v projektu PreCo;
pověřuje
člena rady kraje za oblast informačních technologií podpisem administrativních dokumentů určených koordinátorovi projektu.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 1. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz