Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2009-57

RK-27-2009-57.doc  RK-27-2009-57pr1.doc  RK-27-2009-57pr2.pdf
Číslo materiálu57
Číslo jednacíRK-27-2009-57
NázevProjekt MORE - schválení přípravy projektu
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV červenci 2009 odbor informatiky identifikoval možnost využít přeshraniční spolupráce ČR - Rakousko pro realizaci projektového záměru popsaného v příloze č. 1 tohoto materiálu. S pomocí bruselské kanceláře kraje se podařilo získat kvalitního projektového partnera z Dolního Rakouska - sekci eGovernmentu Univerzity Krems. Vzhledem k termínu podání projektové žádosti 27.9.2009 a vůli obou stran úzce spolupracovat byly okamžitě zahájeny přípravné práce. Rozpočet projektu byl kalkulován na 92 280 euro při 90% kofinancování z EU fondů. Začátek projektu je plánován na leden 2010 a aktivity projektu budou realizovány po následujících 24 měsíců.

Vzhledem k nutnosti schválit podepsání příloh zastupitelstvem kraje (mezi povinnými přílohami žádosti je dohoda o spolupráci) předkládáme materiál radě kraje se žádostí o doporučení zastupitelstvu schválit přípravu projektové žádosti.
Návrh řešení Na základě výše uvedených informací navrhujeme radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit přípravu projektové žádost k záměru MORE, schválit financování projektu v případě přijetí žádosti a pověřit člena rady kraje za oblast informačních technologií podpisem administrativních dokumentů žádosti včetně mezipartnerské dohody (příloha č.2). Pro výpočet částky požadované po FSR kraje byl použit kurz 28 Kč/euro.
StanoviskaProjektová kancelář: schvaluje předložený projektový záměr.

Ekonomický odbor: V případě schválení účasti kraje Vysočina jako lead partnera v uvedeném projektu bude založen zvláštní účet MORE, prostřednictvím kterého bude probíhat financování projektu. Finanční prostředky budou převáděny z FSR. V případě nedostatečných zdrojů ve FSR bude muset kraj využít cizích zdrojů (např. kontokorentního úvěru).

Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu: nemá k navrhovanému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit přípravu projektové žádosti a souvisejících příloh záměru MORE dle materiálu RK-27-2009-57, př. 1;
* schválit uzavření mezipartnerské dohody jako součásti projektové žádosti dle předlohy programu Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko ;
* v případě přijetí projektu schválit spolufinancování projektu v maximální výši 9228 euro;
* v případě přijetí projektu schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv ve výši max. 2600000 Kč na zvláštní účet kraje MORE s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby;
* pověřit člena rady kraje odpovědného za oblast informačních technologií podpisem administrativních dokumentů projektové žádosti včetně souvisejících příloh.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 27. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz