Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2009-10

RK-25-2009-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-25-2009-10
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium O.B. a SOŠ Telč - oprava gymnastického sálu a kanalizace a provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje a provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Gymnázium Otokara Březiny a SOŠ Telč odboru majetkovému nahlásila škodu v důsledku živelné události, ke které došlo dne 1. července 2009. Při přívalovém dešti došlo k zatopení gymnastického sálu v budově školy do výšky 120 cm, roztržení betonové podlahy a zničení veškerého vybavení tohoto sálu. Odbor majetkový při místním šetření za účasti zástupců města Telč a VAS a.s. dohodl, že VAS a.s. zajistí provedení kamerové prohlídky kanalizace od ul. Hradecká, přes areál Gymnázia směr k zimnímu stadionu z důvodu zjištění případné závady kanalizace.
Z výsledku provedení kamerové prohlídky vyplývá, že v kontrolovaných úsecích kanalizace se nenachází žádné technické závady, které by byly příčinou úniku odpadních vod a tím následného zaplavení tanečního sálu a sklepů Gymnázia O.B. a SOŠ Telč.
K částečnému zaplavování těchto prostor docházelo již několik let. Z těchto důvodu je zde v bývalé uhelně vybudována přepadová zídka a jímka s čerpadly, které v případě potřeby vodu přečerpává do kanalizace. Toto zaústění kanalizační přípojky malého průměru s velkým přítokem balastních vod do kanalizační stoky je nutné na základě požadavku VAS a.s. divizí Jihlava, jako provozovatele kanalizace města Telč odstranit a opravit kanalizační stoku v místě tohoto napojení. Při opravě sálu a kanalizace je nutné odstranit prozatím nezjištěnou příčinu tohoto zatékání.
Návrh řešení Na tuto akci navrhuje OM zajistit zpracování prováděcí projektové dokumentace, vypsání výběrového řízení a zahájení prací tak, aby ukončení této akce bylo ještě v letošním roce.
OM navrhuje zařadit akci Gymnázium O.B. a SOŠ Telč - oprava gymnastického sálu a kanalizace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství rozpočtu kraje Vysočina na rok 2009 s tím, že finanční krytí v rozsahu na zpracování projektové dokumentace stavby včetně realizace je navrhováno řešit provedením rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek bez nároku na zvýšení rozpočtu kapitoly.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce a schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na akci Gymnázium O.B. a SOŠ Telč - oprava gymnastického sálu a kanalizace o částku 2 mil. Kč při současném snížení přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích z akce Psychocentrum Jihlava - fasáda a zateplení o částku 2 mil. Kč.
Stát prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj (dále jen MMR ) připravuje různé formy státní pomoci na likvidaci škod vzniklých v důsledku živelních událostí. V sumáři předběžných škod na majetku kraje byla tato konkrétní věc uvedena a OM předpokládá částečné krytí škod ze státní pomoci.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Gymnázium O.B. a SOŠ Telč - oprava gymnastického sálu a kanalizace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 2 mil. Kč při současném snížení přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 2 mil. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz