Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-56

RK-24-2009-56.doc  RK-24-2009-56pr1.doc
Číslo materiálu56
Číslo jednacíRK-24-2009-56
NázevDelegace zástupců zřizovatele do komise pro otevírání obálek a hodnotící komise pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Jelínek, D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuEvropská komise dne 20. prosince 2007 schválila Integrovaný operační program (IOP), který je zaměřen na podporu národních, systémových projektů a tento aspekt se promítá i do oblasti intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví. Podporovanou aktivitou je mimo jiné modernizace a obnova přístrojového vybavení národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí.
Nemocnice Jihlava, p. o., která je zařazena ve Věstníku č. 6/2006 do sítě komplexních onkologických center, uspěla se svou žádostí o poskytnutí finančních prostředků. Celkově jí bude poskytnuta dotace ve výši 81,5 mil. Kč na nákup lineárního urychlovače, klinické dozimetrie, IN VIVO dozimetrie, portálové dozimetrie a magnetické rezonance.
Z tohoto důvodu nemocnice vyhlásila v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů, nadlimitní veřejnou zakázku na dodávku s názvem Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava s předpokládanou hodnotou 80 mil. Kč (předmětem plnění je dodávka zdravotnických přístrojů a zařízení včetně montáže, uvedení dodaných zařízení do provozu, instalace a vyškolení obsluhy s cílem vybavení jednotlivých pracovišť souborem zdravotnických prostředků přístrojového charakteru).
Otevírání obálek s nabídkami je stanoveno na 5. 8. 2009 od 10:00 na adrese Vrchlického 59, 586 33 Jihlava, v místnosti č. 3.022, 2. patro - Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace.
Termín pro zasedání hodnotící komise nebyl ještě stanoven.
Návrh řešení Práce na zadávací dokumentaci zahájila nemocnice v souladu se schváleným harmonogramem projektu již v průběhu března v součinnosti s odborem zdravotnictví a pod přímým dohledem Ministerstva zdravotnictví ČR (poslední schválená verze harmonogramu je uvedena v příloze RK-24-209-56, př. 1).
Konečná verze zadávací dokumentace byla zaslána na ministerstvo k odsouhlasení dne 8. 4. 2009. Zastupitelstvo kraje Vysočina schválilo pro zabezpečení finančního krytí projektu dne 12. 5. 2009 poskytnutí půjčky pro nemocnici ve výši 81,5 mil. Kč (rada kraje doporučila schválení dne 28. 4. 2009).
Po obdržení souhlasného stanoviska se zadávací dokumentací z ministerstva dne 13. 5. 2009 nemocnice zveřejnila zakázku 15. 6. 2009 na centrální adrese.
Vzhledem k tomu, že celý proces přípravy zakázky započal ještě podle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina č. 13/07, kdy podle čl. 5 odst. 4 rozhoduje o účasti zástupců zřizovatele a jejich náhradníků v hodnotící komisi rada kraje a vzhledem k mimořádnému charakteru zakázky (napojení na IOP) navrhuje se radě kraje jmenovat zástupce zřizovatele a jejich náhradníků do komise pro otevírání obálek a hodnotící komise.
Zástupce do komise bude jmenovat i Ministerstvo zdravotnictví ČR, pozvánku na zasedání hodnotící komise musí dle závazného pokynu ZS MZd IOP č.1 nemocnice zaslat minimálně 7 dnů před daným zasedáním. Zasedání komise pro otevírání obálek se zástupci MZ ČR neúčastní.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
deleguje
..........................................., zástupce politické strany........ a Ing. Danu Buřičovou, pracovnici oddělení zdravotní péče odboru zdravotnictví, jako zástupce zřizovatele a .............................................., zástupce politické strany ............ a Ing. Jaroslava Jelínka, pracovníka oddělení zdravotní péče odboru zdravotnictví, jako náhradníky za zástupce zřizovatele do komise pro otevírání obálek a do hodnotící komise pro veřejnou zakázku Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava .
Odpovědnost ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, odbor zdravotnictví
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz