Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-29

RK-24-2009-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-24-2009-29
NázevDarování dešťové kanalizace - k.ú. Helenín, obec Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší bezúplatný převod dešťové kanalizace nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví statutárního města Jihlava.
Na odbor majetkový se obrátil Ing. Vladimír Klička - projekce vodohospodářských staveb, Jihlava se žádostí o umožnění využití dešťové kanalizace vybudované v minulosti, nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín pro účely stavby Jihlava-Helenín, stavba 30-40 RD, IS + komunikace . Do výše uvedené dešťové kanalizace je v současné době zaústěna dešťová kanalizace odvodňující příměstskou část Jihlava-Helenín a současně do této kanalizace je zaústěn přepad z rybníka v k.ú. Helenín.
Na základě jednání se statutárním městem Jihlava (RNDr. Petr Pospíchal) bylo dohodnuto, že statutární město Jihlava převezme do svého majetku předmětnou část dešťové kanalizace. Vzhledem k tomu, že dešťová kanalizace byla budována současně s budovou bývalé textilní továrny (dnes budovou SPŠU Jihlava - Helenín), je součástí objektu školy a není v účetnictví školy vedena samostatně. Převodem do vlastnictví statutárního města Jihlava a jejím následným vložením do správy VAS a.s., divize Jihlava, bude odstraněn stav, kdy kanalizace ve vlastnictví kraje je užívána pro svádění dešťových vod z území příměstské části města Jihlava.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dešťovou kanalizaci darovat do vlastnictví statutárního města Jihlava. S ohledem na ustanovení § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění je třeba zveřejnit záměr darování dešťové kanalizace nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín rozsahu, jak je zakresleno v materiálu RK-24-2009-29, př. č. 1 na úřední desce krajského úřadu. Převáděná kanalizace bude užívána pro veřejně prospěšné účely, škola ji bude využívat i nadále a na její údržbu již nebude vynakládat finanční prostředky. Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. 2.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování dešťové kanalizace nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín do vlastnictví statutárního města Jihlava a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat dešťovou kanalizaci z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví statutárního města Jihlava.
StanoviskaStřední uměleckoprůmyslová škola Jihlava - Helenín souhlasí s navrhovaným převodem dešťové kanalizace do vlastnictví statutárního města Jihlava. K převodu nemá námitky ani odbor školství, mládeže a sportu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování dešťové kanalizace nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín do vlastnictví statutárního města Jihlava;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat dešťovou kanalizaci nacházející se v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín v rozsahu dle materiálu RK-24-2009-29, př. 1 z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví statutárního města Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz