Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-04

RK-24-2009-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-24-2009-04
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Havlíčkův Brod
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování pozemku zastavěného chodníkem v k. ú. a obci Havlíčkův Brod městu Havlíčkův Brod.
Město Havlíčkův Brod požádalo o darování pozemku par. 1902/11 zahrada o výměře 216 m2 v k. ú. Havlíčkův Brod. Důvodem požadavku je skutečnost, že pozemek je zastavěn městským chodníkem. Toho by se měla dotknout plánovaná stavba Rekonstrukce komunikace č. III/03810 ul. Mírová Havlíčkův Brod , s jejíž realizací se uvažuje v roce 2010, a na které by se společně s krajem Vysočina podílelo i město Havlíčkův Brod. Vzhledem k této skutečnosti je třeba tento stav majetkoprávně vypořádat - tj. sjednotit vlastnický vztah k pozemku a ke stavbě chodníku. Jelikož druh a způsob využití pozemku v katastru nemovitostí neodpovídá skutečnosti, požádal odbor majetkový Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Havlíčkův Brod o provedení změny stávajícího druhu a způsobu využití pozemku par. č. 1902/11 v katastru nemovitostí na druh - ostatní plocha a způsob využití - ostatní komunikace.
Pozemek par. č. 1902/11 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 219.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti města vyhovět a požadovaný pozemek par. č. 1902/11 městu Havlíčkův Brod bezúplatně převést do jeho majetku. Navržený bezúplatný převod je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který bude využíván nekomerčně pro veřejně prospěšné účely - je zastavěn městským chodníkem. Záměr kraje darovat shora uvedený pozemek městu Havlíčkův Brod je třeba v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů zveřejnit po stanovenou dobu na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat městu Havlíčkův Brod pozemek par. č. 1902/11 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnou darovat uvedený pozemek městu Havlíčkův Brod.
StanoviskaS převodem pozemku zastavěného chodníkem do vlastnictví města Havlíčkův Brod souhlasí KSÚS Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje darovat městu Havlíčkův Brod pozemek par. č. 1902/11 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 216 m2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 1902/11 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 216 m2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz