Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2009-66

RK-23-2009-66.doc  RK-23-2009-66pr1.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíRK-23-2009-66
NázevNávrh organizačního řádu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval I. Ševecová, H. Motlová
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuDne 30. června 2009 předložil ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace návrh nového organizačního řádu. Navrhované změny reagují na převedení některých činností v oblasti majetkoprávní, jako jsou příprava podkladů pro uzavírání smluv, uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, smluv zakládajících právo stavby, zajišťování péče o silniční vegetaci vč. vegetace v průjezdních úsecích obcí na pozemcích ve vlastnictví kraje, zajišťování výběrových řízení na vypracování geometrických plánů, jednání s vlastníky pozemků. Dále byl Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci dodatkem č. 77 zřizovací listiny rozšířen předmět činnosti o: pořizování jménem zřizovatele a na základě zmocnění zřizovatele stavby, které podléhají zápisu do katastru nemovitostí (investiční akce) a zabezpečování úkolů stanovených zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Na základě výše uvedeného Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace zajišťuje majetkoprávní přípravu a ostatní výše uvedené činnosti a je předpoklad, že od 1. 1. 2010 bude zajišťovat v plném rozsahu přípravu akcí z přílohy D2 (investiční akce) pro kraj Vysočinu.
Návrh řešení Dle ustanovení § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích a článku 9 zřizovací listiny předkládá odbor dopravy a silničního hospodářství na základě návrhu ředitele Správy a údržby silnic Jihlava návrh organizačního řádu Krajské správy údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace a doporučuje radě kraje schválit návrh organizačního řádu dle přílohy materiálu RK-23-2009-66, př. 1.
Navrhovaná změna spočívá ve vytvoření samostatného obchodního útvaru, do kterého budou zařazeny činnosti majetkoprávního vypořádání pozemků a práce s tím spojené, dále kompletní zajišťování výběrových řízení, která budou vyčleněna z útvaru technicko-správního, čímž dojde k vytvoření předpokladů pro útvar technicko-správní k zabezpečení úkolů v investiční činnosti, zabezpečení akcí přílohy D2.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
organizační řád dle materiálu RK-23-2009-66, př. 1 Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství a ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Termín 15. 7. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz