Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2009-30

RK-22-2009-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-22-2009-30
NázevSouhlas se stavbou a uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Jinošov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší vydání souhlasu se stavbou a uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu náhradního zdroje pitné vody v k.ú. a obci Jinošov na pozemku kraje.
Na odbor majetkový se obrátily Lesy ČR, krajské ředitelství Brno se žádostí o souhlas k vybudování náhradního zdroje pitné vody pro Ústav sociální péče v Jinošově na pozemku ve vlastnictví kraje par. č. 563/2 - ost. plocha, zeleň v k.ú. a obci Jinošov. Žadatel realizuje stavbu Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina , v rámci které bude vybudován náhradní zdroj pitné vody. Městský úřad Náměšť nad Oslavou, odbor životního prostřední vydal pod čj. 2727/08/ŽP/Such ze dne 11. 7. 2008 rozhodnutí, kterým bylo povoleno nakládání s vodami pro akci Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina za dodržení stanovených podmínek. Jednou z podmínek je zajištění náhradního zdroje pitné vody, který bude dosahovat pod podloží rybníka Březina tak, aby jeho regulací nebyl způsobován pokles hladiny podzemní vody a tím ohrožení dodávek pitné vody pro ÚSP. Náhradní zdroj pitné vody má být budován na pozemku par. č. 563/2, který je vlastnictvím kraje Vysočina a správu vykonává Ústav sociální péče Jinošov, příspěvková organizace.
Pro účely vydání vodoprávního povolení řízení žádají Lesy ČR o souhlas s touto akcí. Vzhledem k tomu, že žadatel chce na realizaci použít prostředků EU, je dle názoru OM právně čistší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Pozemek par. č. 563/2 - ost. plocha, zeleň o výměře 33 518 m2 v k.ú. Jinošov je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě Protokolu o předání a převzetí majetku státu ze dne 19. 12. 2002 vydaného na základě zákona č. 290/2002 Sb. Zřizovací listinou ze dne
10. 10. 2003 byl dán mimo jiné i tento pozemek do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Ústav sociální péče Jinošov, příspěvková organizace.
Návrh řešení OM navrhuje souhlasit se stavbou Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina , v rámci které bude realizována stavba náhradního zdroje pitné vody na pozemku par. č. 563/2 ve vlastnictví kraje Vysočina a uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu dle ustanovení § 110 zákona č. 183/2006 Sb. Ústav sociální péče Jinošov jako správce dotčeného pozemku vydal dne 25. 6. 2009 stanovisko, kde uvádí, že souhlasí s umístěním náhradního vodního zdroje pitné vody na pozemku par. č. 563/2 v k.ú. Jinošov, včetně jeho připojení na vodovodní řád ÚSP Jinošov. Po vybudování bude náhradní zdroj dle sdělení žadatele převeden bezúplatné do majetku kraje Vysočina.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina , v rámci které bude realizována stavba náhradního zdroje pitné vody a rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu na pozemku ve vlastnictví kraje vysočina.
StanoviskaÚstav sociální péče Jinošov souhlasí s umístěním náhradního vodního zdroje pitné vody na pozemku par. č. 563/2 v k.ú. Jinošov, včetně jeho připojení na vodovodní řád ÚSP Jinošov, jehož zřizovatelem je kraje Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina , v rámci které bude realizována stavba náhradního zdroje pitné vody na pozemku par. č. 563/2 v k.ú. a obci Jinošov;
rozhoduje
uzavřít smlouvu zakládající právo stavby mezi krajem Vysočina jako vlastníkem pozemku a Lesy České republiky, s. p. Přemyslova 1106, 501 68 Hradec Králové, IČ: 42196451, jako investorem, která umožní investorovi získat vodoprávní povolení a realizovat stavbu náhradního zdroje pitné vody na pozemku par. č. 563/2 v k. ú. a obci Jinošov v rámci stavby Rekonstrukce vodohospodářských zařízení v oboře Jinošov - rybník Březina .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz