Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2009-28

RK-22-2009-28.doc  RK-22-2009-28pr1.xls
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-22-2009-28
NázevNávrh změny investičního plánu u Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace na rok 2009
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 9. 6. 2009 usnesením č. 0895/20/2009/RK schválila finanční a investiční plán Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace na rok 2009.
Nemocnice Pelhřimov požádala o první změnu investičního plánu na rok 2009. Důvodem je zařazení nových položek:
* EKG holter v ceně 350 tis. Kč - přístroj slouží k 24-hodinovému monitorování pacienta. Tento přístroj je denně využíván na oddělení ergometrie a patří mezi základní vybavení tohoto oddělení. Součástí holteru je i softwarové vybavení, PC, monitor, tiskárna.
EKG holteru poskytuje kvalitní EKG záznam, malé rozměry záznamníku a především větší rychlost zpracování při využití automatického předhodnocení, křivky si lékař může zkontrolovat před začátkem monitorování na monitoru záznamníku, pacientský kabel je lehce vyměnitelný. Výsledky se ukládají do přehledné databáze a lékař je snadno vyhledá.
Důvod: jedná se o rozšíření techniky na oddělení ergometrie. Současné vybavení EKG holtery je kapacitně nedostačující a zastaralé.
Tato položka bude nakoupena z finančních darů nemocnice.
* Mrazící box pro skladování zmrazené lidské plazmy v ceně 87 tis. Kč. Teplotní rozsah je -20oC až -50oC, vnitřní objem: 400 - 500 l, box má digitální zobrazení teploty s bateriovým zálohováním kontrolky alarmu pro teplotu mimo stanovené rozmezí, vnitřní dveře s izolací a těsněním, poskytuje teplotní homogenitu a stabilitu.
Důvod: Mrazící box je nutno zakoupit jako náhradu za stávající nefunkční a vyřazený box. Tento box je součástí mrazících zařízení OHT Nemocnice Pelhřimov, která zabezpečují bezpečné uskladnění lidské plazmy. Bez tohoto boxu stávající mrazící zařízení kapacitně nepostačují.
* Přenosný SONO přístroj za 578 tis. Kč - jedná se o nový přístroj pro oddělení ortopedie. Přenosný ultrazvuk bude využit nejen při kontrole kyčlí u novorozenců, ale i pro běžné vyšetření pacientů na různých odděleních.
Důvod: v současné době není na porodnici žádný ultrazvukový přístroj a není tedy možné provádět screening onemocnění kyčelního kloubu dle vyhlášky. Přenosný přístroj umožní převést vyšetřování dětských kyčlí i do ortopedické ambulance, stejně tak provádět sonografická vyšetření kyčlí a ramen dospělých, na které je personál vyškolen. Urychlí diagnostiku a léčbu těchto onemocnění a zlepší komfort pro pacienty.
* Přístroj pro šokovou terapii rázovou vlnou pro RHB za 185 tis. Kč - Přístroj je určen pro léčbu zejména chronických poruch, a to zvláště na svalových úponech, které jsou ve smyslu civilizačních chorob poměrně frekventované. Jedná se relativně o nový způsob fysiotherapie, který zaplňuje existující mezeru v možnostech konservativní léčby výše uvedených poruch, a tím je i jednoznačným léčebným přínosem.
Důvod: nákup nového přístroje přispěje k rozšíření zdravotní techniky na oddělení. Výkony prováděné na přístroji nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami, jedná se tedy o léčbu hrazenou pacientem. Předpokládaná návratnost investice je nejpozději do tří let.
* Úpravy na rozvodech medicinálních plynů v ceně 270 tis. Kč. Jedná se o rekonstrukci rozvodů medicinálních plynů v Pavilonu ambulantních služeb a v budově Dětského oddělení v souvislosti s úpravami umístění lůžkových jednotek v návaznosti na rekonstrukci hlavní lůžkové budovy.
Důvod: rekonstrukcí rozvodů medicinálních plynů bude zajištěn přívod kyslíku k jednotlivým lůžkům dle potřeby poskytované zdravotní péče,
Tyto položky budou pořízeny místo následujících plánovaných investic z kapitálových výdajů (UZ 00054):v celkové hodnotě 1 120 tis. Kč:
* sanitní vozidlo v celkové plánované hodnotě 850 tis. Kč
* 1ks kardiotokograf pro gynekologicko-porodnické oddělení v hodnotě 270 tis. Kč.
Plánovaný termín plnění je 3. - 4. čtvrtletí roku 2009.
Návrh řešení Radě kraje se navrhuje schválit popsanou změnu investičního plánu Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace. Závazný ukazatel dotace na investice zůstane nezměněn.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu investičního plánu Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace pro rok 2009 dle materiálu RK-22-2009-28, př. 1 přičemž objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
* *
Odpovědnost ředitel Nemocnice Pelhřimov, p. o., odbor zdravotnictví
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz