Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2009-08

RK-13-2009-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-13-2009-08
NázevSmlouvy uzavírané příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s uzavřením nájemních smluv a smluv o výpůjčce ze strany PO kraje - nájem a výpůjčka části nemovitosti.
Zastupitelstvo kraje schválilo svým usnesením 0205/03/2005/ZK ze dne 17. 5. 2005 Zásady o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina , dále jen Zásady . Příspěvkové organizace kraje Vysočina jsou dle čl. 2, bodu 2 Zásad oprávněny se souhlasem zřizovatele uzavírat nájemní smlouvy, smlouvy o výpůjčce na užívání majetku, který jim byl svěřen do správy nebo si najímat majetek od jiných subjektů k plnění svého hlavního poslání, na dobu delší než 1 rok. Dle metodického pokynu návrhy s takovými majetkoprávními úkony v případě nemovitého majetku předkládá radě kraje odbor majetkový. O udělení souhlasu požádala organizace zřizovaná krajem Vysočina:
Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvková organizace
- výpůjčka stavby garáže bez čp/če postavené na pozemku par. č. st. 5703 v obci a k.ú. Havlíčkův Brod, za účelem garážování služebního osobního automobilu vypůjčitele Krajské knihovny Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina, IČ 70950164. Smlouva o výpůjčce navržena na dobu neurčitou s možností ukončení dle smluvně sjednaných podmínek. Vypůjčitel je povinen hradit provozní náklady spojené s bezúplatným užíváním stavby garáže.
- výpůjčka stavby garáže bez čp/če postavené na pozemku par. č. st. 5704 v obci a k.ú. Havlíčkův Brod, za účelem garážování služebního osobního automobilu vypůjčitele Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina, IČ 13582143. Smlouva o výpůjčce navržena na dobu neurčitou s možností ukončení dle smluvně sjednaných podmínek. Vypůjčitel je povinen hradit provozní náklady spojené s bezúplatným užíváním stavby garáže.
- výpůjčka objektu Štáflovy bašty - Památníku akademického malíře, objekt bez čp/če obč.vyb na pozemku par. č. st. 263 v obci a k.ú. Havlíčkův Brod od města Havlíčkův Brod, za účelem uložení a provozování expozice Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod. Smlouva o výpůjčce navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi s 3 měsíční výpovědní lhůtou a dále dle smluvně sjednaných podmínek. Služby spojené s užíváním předmětu výpůjčky a náklady běžné údržby a opravy, bude hradit vypůjčitel Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Veškeré revize (např. elektro, hasicí přístroje) bude zajišťovat a hradit půjčitel město Havlíčkův Brod.
- pronájem stavby garáže bez čp/če postavené na pozemku par. č. st. 5705 v obci a k.ú. Havlíčkův Brod, za účelem garážování osobního automobilu nájemce Libora Honzárka. Nájemné navrženo ve výši 18 000 Kč/rok, s možností úpravy o roční míru inflace. Nájemce je povinen hradit provozní náklady spojené s užíváním stavby garáže. Nájemní smlouva navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Nájemce předmět nájmu již užívá na základě nájemní smlouvy, která byla uzavřena na dobu určitou jednoho roku.
- pronájem stavby ocelokolny na pozemku par. č. st. 667/2 o výměře 93 m2, ve prospěch nájemce Karla Mrkvičky - INTERIA, Havlíčkův Brod, IČ 10463852, za účelem zřízení skladu. Nájemné navrženo ve výši 12 500 Kč/rok (tj. 134 Kč/m2/rok), s možností úpravy o roční míru inflace. Nájemní smlouva navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Nájemce předmět nájmu již užívá na základě nájemní smlouvy, která byla uzavřena na dobu určitou jednoho roku.
- nájem nebytového prostoru o výměře 40 m2 v objektu hradu v Ledči nad Sázavou od vlastníka a pronajímatele hradu, společnosti Hrad Ledeč nad Sázavou s.r.o., IČ 49813013 a to za účelem uložení sbírkových předmětů, zřízení depozitáře. Nájemné navrženo ve výši
12 000 Kč/rok (tj. 300 Kč/m2/rok) s možností úpravy o roční míru inflace, plus spotřeba elektrické energie. Nájemní smlouva navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi s tříměsíční výpovědní lhůtou. Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod nebytové prostory již využívá a to na základě nájemní smlouvy, která byla uzavřena na dobu určitou jednoho roku.
Střední odborná škola Nové Město na Moravě
- pronájem nebytového prostoru o výměře 18,9 m2 v prvním podlaží objektu školy č.p. 295 Bělisko v Novém Městě na Moravě, za účelem provozování bufetu. Nájemce Věra Zelená, Nové Město na Moravě, IČ 74602616. Nájemní smlouva navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi dle smluvně sjednaných podmínek. Nájemné navrženo ve výši
8 004 Kč/rok (tj. cca 423 Kč/m2/rok), s možností úpravy o roční míru inflace, plus služby spojené s užíváním nebytového prostoru.
Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Žďár nad Sázavou
- pronájem nebytového prostoru v objektu školy Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, za účelem umístnění 4 ks reklamních nosičů o rozměru 70 x 100 cm, nájemce FACE UP, s.r.o., Praha 5, IČ 60198290, nájemné za umístnění 1 ks reklamního nosiče navrženo ve výši
1 100 Kč/rok, tj. celkem 4 400Kč/rok. Nájemní smlouva navržena na dobu neurčitou, s možností výpovědi s dvouměsíční výpovědní lhůtou.
Návrh řešení Dle § 59 odst. 1, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění a dle čl. 3, bodu 2 Zásad , je radě kraje vyhrazeno udělovat souhlas s uzavřením nájemní smlouvy a smlouvy o výpůjčce. Návrh usnesení předpokládá udělit souhlas s uzavřením nájemních smluv a smluv o výpůjčce na užívání nemovitého majetku dle materiálu RK-13-2009-08.
StanoviskaOKPP, OŠMS nemá námitek k uzavření nájemních smluv a smluv o výpůjčce dle materiálu RK-13-2009-08.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením nájemních smluv a smluv o výpůjčce na užívání nemovitého majetku dle materiálu RK-13-2009-08.
Odpovědnost ředitel Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, ředitel Střední odborné školy Nové Město na Moravě, ředitelka Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Žďár nad Sázavou, odbor majetkový
Termín 31. 5. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz