Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2009-05

RK-12-2009-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-12-2009-05
NázevInformace o přímém zadání veřejných zakázek malého rozsahu na služby na zpracování projektových dokumentací na akce Dětské centrum Jihlava - přístavba rehabilitačního pavilonu a ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 0230/07/2009/RK m.j. schválila stavební záměr Dětské centrum Jihlava - přístavba rehabilitačního pavilonu dle materiálů RK-07-2009-16 př.1 a př.2, zařadila tuto akci do přílohy M4 investice ve zdravotnictví rozpočtu kraje a schválila rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové dokumentace. Materiál obsahoval informaci o předpokládaném zadání zpracování projektové dokumentace přímým zadáním zpracovateli návrhu stavebního řešení - projekční firmě ARTPROJEKT JIHLAVA, spol. s r.o. z časových důvodů.
Rada kraje usnesením 0400/10/2009/RK m.j. schválila stavební záměr ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš dle materiálu RK-10-2009-17 př.2, zařadila tuto akci do přílohy M4 investice ve zdravotnictví rozpočtu kraje a schválila rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové dokumentace.
Návrh řešení Vzhledem k požadavku na nutnost zajištění velmi rychlé přípravy uvedených staveb náměstek hejtmana kraje pro oblast dopravy a majetku Ing. Libor Joukl rozhodl o přímém zadání veřejných zakázek na služby - vypracování projektových dokumentací a souvisejících úkonů. Kompetence Ing. Libora Joukla k přímému zadání veřejné zakázky malého rozsahu s předpokládanou hodnotou vyšší než 100 tis. je dána Čl. 2, odstavcem (8) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
V případě akce Dětské centrum Jihlava - přístavba rehabilitačního pavilonu byla poptána společnost ARTPROJEKT JIHLAVA, která nabídka cenu ve výši 984 606 Kč včetně DPH. Rozsah prací zahrnuje zajištění podkladů a průzkumů, zpracování všech stupňů projektové dokumentace stavby a inženýrskou činnost - zajištění územního rozhodnutí a stavebního povolení. S ohledem na rozsah stavby a termíny plnění ji považuje OM za přiměřenou. Nabídka je na úrovni necelých 5 % z předpokládané ceny realizace stavebních prací, což dle zkušeností OM odpovídá cenám v regionu.
V případě akce ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš byla poptána společnost PROJEKT CENTRUM NOVA s. r.o., která nabídla cenu ve výši 499 800 Kč včetně DPH. Rozsah prací zahrnuje zajištění podkladů a průzkumů, zpracování všech stupňů projektové dokumentace stavby a inženýrskou činnost - zajištění územního rozhodnutí a stavebního povolení. S ohledem na rozsah stavby a termíny plnění ji považuje OM za přiměřenou. Nabídka je na úrovni necelých 6 % z předpokládané ceny realizace stavebních prací, což lze považovat za přiměřené v regionu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí Ing. Libora Joukla, náměstka hejtmana kraje pro oblast dopravy a majetku, o přímém zadání veřejných zakázek malého rozsahu na služby na zpracování projektových dokumentací na akce:
* Dětské centrum Jihlava - přístavba rehabilitačního pavilonu dodavateli ARTPROJEKT JIHLAVA, spol. s r.o., Minoritské nám. 1153/11, 586 01 Jihlava, IČ: 255 58 692;
* ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš dodavateli PROJEKT CENTRUM NOVA s. r.o. , Palackého 48, 393 01 Pelhřimov, IČ: 280 94 026.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz