Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-40

RK-10-2009-40.doc  RK-10-2009-40pr1.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-10-2009-40
NázevOrganizační řád - Dodatek č. 3 Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Koten
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuV příspěvkových organizacích kraje Vysočina se vnitřní uspořádání řídí organizačním řádem, který na základě zřizovací listiny vydává zřizovatel na návrh ředitele organizace. V organizačním řádu je stanoven systém řízení - dělba řídících a realizačních pravomocí - jednotlivých článků organizace. Nedílnou součástí organizačního řádu je organizační schéma, ve kterém jsou zachyceny vztahy jednotlivých funkcí, činností a pravomocí.
Organizační řád (dále jen OŘ) musí být trvale použitelným vnitroorganizačním předpisem a proto dle aktuálních potřeb nemocnice prochází neustálým vývojem.
Ředitel Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace (dále jen nemocnice), navrhl změnu organizačního řádu spočívající v ustanovení stále komise Rady pro kvalitu.
Rada pro kvalitu je ustanovena jako koncepční a poradní orgán ředitele na poli zavádění, rozvoje a kontroly programu kontinuálního zvyšování kvality a bezpečí poskytovaných služeb.
Úkolem Rady pro kvalitu je vyhodnocovat plnění cílů kvality, výsledky interních auditů, opatření k nápravě a výsledky monitorování a měření indikátoru kvality formou zprávy na základě které pak vedení nemocnice navrhuje nápravná a preventivní opatření a stanoví potřebné zdroje na jejich zabezpečení.
Návrh řešení Navrhuje se, aby rada kraje vydala Organizační řád - Dodatek č. 3 Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace. Je předpokládáno, že dodatek nabude účinnosti dnem vydání Radou kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
Organizační řád - Dodatek č. 3 Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace, dle materiálu
RK-10-2009-40, př. 1.
Odpovědnost Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace, odbor zdravotnictví
Termín 30. 6. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz