Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-24

RK-10-2009-24.doc  RK-10-2009-24pr1.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-10-2009-24
NázevPřihlášení Krajského úřadu kraje Vysočina do programu Národní cena kvality ČR - model CAF
Zpracoval M. Lapešová
Předkládá M. Šulc
Počet příloh
Popis problémuNárodní ceny kvality se udělují v 82 zemích světa a symbolizují nejvyšší ocenění, které může organizace získat za oblast řízení kvality a špičkové výkonnosti. Rada kvality ČR vyhlašuje každoročně programy Národní ceny kvality ČR pro podnikatelský i veřejný sektor, které vycházejí z národní strategie politiky kvality. V roce 2009 vyhlásila Rada kvality ČR pro organizace veřejné správy programy Národní ceny kvality ČR ve třech modelech řízení kvality - model EXCELENCE, model CAF a model Společenská odpovědnost organizací.
Krajský úřad kraje Vysočina aplikuje model CAF již od roku 2004. Přihlášením do programu Národní ceny kvality ČR - veřejný sektor - model CAF získá krajský úřad nezávislé hodnocení kvality jeho činnosti. Program je založený na důsledném a objektivním ověřování efektivnosti a kvality činností organizace a na jejich hodnocení, zejména z pohledu uspokojování požadavků zákazníků (občanů, zaměstnanců a dalších stran) a dosažení ekonomické úspěšnosti.
Cílem programu je ocenit organizace veřejné správy za využívání nástrojů řízení kvality a snahu zlepšovat své činnosti, procesy a služby.
Návrh řešení Pracovníci odboru analýz jako nositelé administrativní podpory řízení kvality na krajském úřadu a členové grémia ředitele považují za vhodné přihlásit Krajský úřad do programu Národní ceny kvality ČR - veřejný sektor - model CAF. Dle § 59 odst. 3 zákona
č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je o podání přihlášky oprávněna rozhodnout Rada kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přihlásit Krajský úřad kraje Vysočina do programu Národní cena kvality ČR v modelu CAF dle materiálu RK-10-2009-24, př. 1.
Odpovědnost odbor analýz
Termín 16. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz