Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-17

RK-10-2009-17.doc  RK-10-2009-17pr1.doc  RK-10-2009-17pr2.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-10-2009-17
NázevRozšíření sítě stanovišť Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina - lokality Velká Bíteš a Přibyslav - návrh na zarazení nových akci do rozpočtu a návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJiž v roce 2008 se na úrovni politických stran zastoupených v samosprávných orgánech kraje Vysočina projednával záměr rozšiřování sítě stanovišť Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina. Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina byly alokovány prostředky na projekční přípravu stanovišť ZZSKV ve výši 1,235 mil. Kč. Rozpis konkrétních akcí je uveden v příloze M4 rozpočtu, který vzala rada kraje na vědomí usnesením 0081/03/2009/RK (jedná se o lokality Třebíč, Moravské Budějovice a Počátky). Další záměry rozšiřování stanovišť ZZSKV byly projednávány na úrovni hejtmana kraje MUDr. Jiřího Běhounka, náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla, ředitele ZZSKV MUDr. Lukáše Kettnera, odboru majetkového a odboru sociálních věcí a zdravotnictví. OM na základě těchto jednání a zadání úkolů prověřoval možnosti stavebnětechnického řešení a postupně zpracovává návrhy. V současné době se již podařilo připravit stavebně technické řešení stanovišť ZZSKV ve Velké Bíteši a Přibyslavi. Jsou zpracovány výchozí stavební záměry, které navrhují způsob zajištění rozšíření stanovišť ZZSKV v těchto městech.
Návrh řešení OM předkládá radě kraje stavební záměry stanovišť Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina ve Velké Bíteši a Přibyslavi. OM navrhuje schválení těchto stavebních záměrů, zařazení nových akcí do rozpočtu kraje na kapitole Nemovitý majetek, příloha M4 rozepisující položku Investice v sociálních věcech a ve zdravotnictví. Akce budou zařazeny s názvy ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Přibyslav a ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš .
Se zařazením akcí do rozpočtu kraje je současně nutné zajistit rozpočtové krytí akcí. Podle předjednání náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla se starosty Velké Bíteše a Přibyslavi by obě města měla poskytnout kraji finanční prostředky na projektovou přípravu staveb. Projednávání těchto spoluúčastí měst na záměru rozšiřování sítě stanovišť Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina bude pokračovat, ale s ohledem na časovou náročnost je nutné pro zahájení projektových prací rozpočtově akce krýt ihned. OM navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření - zvýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, příloha M4, o částku 800 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku. Tato částka by dle předpokladu OM měla pokrýt výdaje spojené s pořízením projektové dokumentace a související výdaje (pro stanoviště Přibyslav 300 tis. Kč a pro stanoviště Velká Bíteš
500 tis. Kč).
OM předpokládá v roce 2009 realizovat projektovou dokumentaci a zahájit stavební práce. Zahájení stavebních prací bude vyžadovat další rozpočtové krytí, které je s ohledem na výši předpokládaných nákladů staveb, v kompetenci zastupitelstva kraje. OM předpokládá předložení návrhu na schválení rozpočtového opatření na červnové jednání zastupitelstva kraje.
Návrh usnesení předpokládá schválení předložených stavebních záměrů, rozhodnutí o zařazení nových akcí do rozpočtu kraje a schválení rozpočtového opatření k zajištění finančního krytí projektové dokumentace akcí.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 11. 3. 2009 je 20 798 tis. Kč.
Odbor zdravotnictví nemá námitek k zařazením výše uvedených akcí do rozpočtu kraje Vysočina a souhlasí s věcným zněním předložených investičních záměrů.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Stavební záměry ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Přibyslav dle materiálu
RK-10-2009-17, př. 1 a ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš dle materiálu RK-10-2009-17, př. 2;
rozhoduje
zařadit akce ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Přibyslav a ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Velká Bíteš do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 Investice v sociálních věcech a ve zdravotnictví;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, příloha M4 Investice v sociálních věcech a ve zdravotnictví o částku 800 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 800 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 16. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz