Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-07

RK-10-2009-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-10-2009-07
NázevSmlouva zakládající právo stavby a převod části pozemků v k. ú. a obci Nejepín
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o stavbu obce z části na pozemcích ve vlastnictví kraje.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Nejepín o udělení souhlasu se stavbou nových chodníků v rámci zahajovaného územního řízení na pozemcích par. č. 317 a par. č. 328, vše v k. ú. a obci Nejepín. Investorem akce je obec Nejepín. K územnímu řízení je potřebný souhlas vlastníka dotčených pozemků, ke stavebnímu řízení u stavby na cizích pozemcích investor prokáže právo založené smlouvou prokazující právo provést stavbu ve smyslu § 86 odst. 2 písm. a) a § 110 odst. 2, písm.) zákona č. 183/2006 Sb. Po dokončení stavby je vhodné věc majetkoprávně vypořádat.
Nemovitosti jsou zapsány na listu vlastnictví č. 84 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyhovět žádosti obce a současně s udělením souhlasu se stavbou pro vydání územního rozhodnutí uzavřít s obcí nepojmenovanou smlouvu zakládající investorovi právo stavby na pozemcích ve vlastnictví kraje. Dále OM navrhuje zveřejnit záměr budoucího darování zastavěných částí pozemků a doporučit zastupitelstvu rozhodnout o převodu pozemků. Po ukončení stavby bude vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřené zastavěné pozemky budou předmětem převodu vlastníkovi stavby. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem.
Záměr darovat části pozemků par. č. 317 a par. č. 328, vše v k. ú. a obci Nejepín v rozsahu zastavění stavbou je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemcích par. č. 317 a par. č. 328 v k. ú. a obci Nejepín v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
* zveřejnit záměr kraje Vysočina darovat obci Nejepín části pozemků par. č. 317 a par. č. 328, vše v k. ú. a obci Nejepín plánované k zastavění stavbou chodníků na úřední desce;
* uzavřít s obcí Nejepín nepojmenovanou smlouvu zakládající obci Nejepín právo provést stavbu chodníků na částech pozemků par. č. 317 a 328 v k. ú. a obci Nejepín;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem části pozemků par. č. 317 a 328 v k. ú. a obci Nejepín v rozsahu geometrického zaměření po realizaci stavby chodníků z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Nejepín.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz