Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-06

RK-10-2009-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-10-2009-06
NázevNávrh na změnu závazného ukazatele Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 0448/07/2008/ZK schválilo zastupitelstvo kraje Vysočina rozpočet kraje. Rada kraje usnesením 0081/03/2009/RK vzala na vědomí m.j. přílohu M4 rozpočtu, která rozepisuje položky Investice v sociálních věcech a Investice ve zdravotnictví kapitoly Nemovitý majetek. V této příloze je uvedena akce Nemocnice Havlíčkův Brod - investiční dotace, úprava trafostanice a kotelny.
Tato dotace byla zařazena do rozpočtu kraje na rok 2009 v souvislosti s probíhající stavební akcí Rekonstrukce Pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely a přípravou novostavby Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Obě tyto akce jsou lokalizovány ve stávajícím areálu Nemocnice Havlíčkův Brod. Obě stavby budou zásobovány teplem ze stávajícího zdroje - kotelny Nemocnice Havlíčkův Brod a elektrickou energií z trafostanice umístněné v areálu nemocnice. Vzhledem k této skutečnosti bylo nutné při plánované výměně zdroje tepla (stávající kotle byly ve špatném stavu), provést nezbytné úpravy v technologii kotelny a posílit výkon zdroje. Rekonstruovat trafostanici (ve vlastnictví kraje) je nutné s ohledem na potřebu navýšení příkonu elektrické energie.
V druhé polovině roku 2008 se zdroj tepla v nemocnici dostal do předhavarijního stavu a proto Nemocnice Havlíčkův Brod zrealizovala kompletní stavební úpravy v kotelně koncem roku 2008 a tyto práce uhradila ze svého rozpočtu.
V návaznosti na probíhající práce na rekonstrukci pavilonu A je nezbytné zahájit práce na rekonstrukci trafostanice, tak aby bylo možné včasné připojení a provoz v roce 2009.
Návrh řešení Odbor majetkový z výše uvedených důvodů navrhuje radě kraje uvolnit investiční dotaci ve výši 3 500 tis. Kč na realizovanou úpravu kotelny a připravovanou rekonstrukci trafostanice v souladu se schváleným rozpočtem kraje. Nemocnice Havlíčkův Brod předloží OM kopie uzavřených smluv o dílo včetně položkových rozpočtů a zjišťovacích protokolů.
Návrh usnesení předpokládá schválit změnu závazného ukazatele pro rok 2009 u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace.
StanoviskaEkonomický odbor k předloženému materiálu nemá připomínky. V příloze M 4 schváleného rozpočtu na rok 2009 figuruje výše uvedená akce, a protože investorem stavby bude Nemocnice Havlíčkův Brod, je třeba v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, zohlednit tuto skutečnost do závazných ukazatelů finančního vztahu mezi krajem a nemocnicí.
Odbor zdravotnictví nemá připomínky a souhlasí s navrhovaným usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu závazného ukazatele Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace pro rok 2009, zvýšení o částku 3 500 tis. Kč s určením na úhradu nákladů spojených se stavebními úpravami trafostanice a kotelny.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Termín 30. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz