Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-02

RK-10-2009-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-10-2009-02
NázevUzavření smluv o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro stavbu II/360 Rafaelova ul. - Pocoucov
Zpracoval V. Chmela
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smluv o budoucích smlouvách o zřízení věcného břemene na přeložku sdělovacího vedení, přeložku venkovního vedení nízkého a vysokého napětí a přeložku trafostanice v katastrálním území Pocoucov.
Kraj Vysočina je investorem stavby II/360 Rafaelova ul. - Pocoucov . Tato stavba si vynutila výše uvedené vynucené přeložky. Z tohoto důvodu je nutné s vlastníky pozemků dotčených přeložkami přistoupit k uzavření smluv o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene je dle zákona 183/2006 Sb., stavební zákon, ve znění pozdějších předpisů jednou z podmínek vydání stavebního povolení pro tuto stavbu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemků uvedených v materiálu
RK-10-2009-02, př. 1 v katastrálním území Pocoucov mezi vlastníky pozemků a společnostmi Telefónica O2 Czech Republic, a. s. a E.ON Česká republika, s. r. o. za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav sdělovacího vedení, venkovního vedení nízkého a vysokého napětí a trafostanice. Účastníkem těchto smluv bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené přeložky, kterému bude uložena povinnost uhradit po kolaudaci stavby budoucímu povinnému z věcného břemene jednorázovou úhradu za zřízení tohoto věcného břemene. Výše úhrady bude vypočtena dle geometrického plánu pro vymezení rozsahu věcného břemene k části pozemku ve výši 50 Kč/bm. V případech kdy je vlastníkem pozemků kraj Vysočina bude se jednat o bezúplatnou smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi vlastníky pozemků uvedenými v materiálu RK-10-2009-02, př. 1 jako budoucími povinnými z věcného břemene a společnostmi Telefónica O2 Czech Republic, a. s. a E.ON Česká republika, s. r. o. jako budoucími oprávněnými z věcného břemene za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav sdělovacího vedení, venkovního vedení nízkého a vysokého napětí a trafostanice s tím, že účastníkem smlouvy bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené přeložky sdělovacího vedení v případech, kdy budoucím povinným z věcného břemene není kraj Vysočina, za podmínek dle materiálu RK-10-2009-02, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz