Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2009-41

RK-07-2009-41.doc  RK-07-2009-41pr1.pdf
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-07-2009-41
NázevNávrh zástupců kraje Vysočina do komise ministra kultury pro nakládání s památkovým fondem v kraji Vysočina
Zpracoval O. Čermáková, K. Lisá
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuDne 3. 9. 2007 byl vydán Příkaz ministra kultury č. 27/2007, jímž se ustanovují komise ministra kultury pro nakládání s památkovým fondem v jednotlivých krajích (dále jen příkaz , materiál RK-07-2009-41, př. 1), pro kraj Vysočina s účinností ode dne zřízení územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Telči, tj. od 1. 1. 2008.
Hlavním posláním komisí pro nakládání s památkovým fondem v jednotlivých krajích (dále jen Komise ) je zejména přispět k zapojení zpřístupněných památkových objektů ve správě územních odborných pracovišť Národního památkového ústavu do cestovního ruchu v krajích, monitorovat jimi poskytované veřejné služby, přispět k větší spolupráci mezi odbornými pracovišti, kraji, obcemi, muzei, galeriemi, neziskovým sektorem, školami, atd.
Dle ustanovení čl. III odst. 1 příkazu má mít Komise minimálně 9 členů, maximálně 13 členů. Stálými členy Komise mají být dle tohoto ustanovení mj. radní kraje pro kulturu, radní kraje pro cestovní ruch a vedoucí zaměstnanec krajského úřadu odpovědný za památkovou péči.
Dopisem Václava Jehličky, ministra kultury České republiky, ze dne 15. 10. 2007 byl požádán bývalý hejtman kraje Vysočina o návrh zástupců kraje Vysočina do Komise. Rada kraje usnesením č. 1707/36/2007/RK ze dne 11. 12. 2007 vzala na vědomí nominaci Jaroslava Huláka, radního kraje Vysočina a předsedu Komise kultury a památkové péče, Ing. Jany Fischerové, zastupitelky kraje Vysočina a starostky města Havlíčkův Brod a PhDr. Katiny Lisé, vedoucí odboru kultury a památkové péče KrÚ kraje Vysočina, kteří byli poté ministrem kultury jmenováni členy Komise.
S ohledem na výsledek voleb došlo ke změnám v orgánech samosprávy, proto požádal ředitel územního odborného pracoviště NPÚ v Telči o návrh nových zástupců kraje Vysočina do Komise.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče po dohodě s gesčním radním předkládá radě kraje návrh nového zástupce kraje Vysočina do Komise v rámci územní působnosti odborného pracoviště v Telči. Za kraj Vysočina je nově navrhován Ing. Tomáš Škaryd, člen rady kraje pro oblast kultury a cestovního ruchu.
Odbor kultury a památkové péče dále navrhuje radě kraje vzít na vědomí členství Ing. Jany Fischerové, zastupitelky kraje Vysočina a starostky města Havlíčkův Brod a PhDr. Katiny Lisé, vedoucí odboru kultury a památkové péče KrÚ kraje Vysočina, v Komisi na základě dřívější nominace a jmenování ministrem kultury.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
* nominaci Ing. Tomáše Škaryda, člena rady kraje pro oblast kultury a cestovního ruchu, do komise ministra kultury pro nakládání s památkovým fondem v kraji Vysočina;
* členství Ing. Jany Fischerové, zastupitelky kraje Vysočina a starostky města Havlíčkův Brod a PhDr. Katiny Lisé, vedoucí odboru kultury a památkové péče KrÚ kraje Vysočina, v Komisi na základě dřívější nominace.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín 15. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz