Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2009-33

RK-07-2009-33.doc  RK-07-2009-33pr1.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-07-2009-33
NázevJmenování členů do Rady pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina
Zpracoval K. Ubr, Z. Škrdlová
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál zajišťuje jmenování zástupců kraje Vysočina do Rady pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina (dále jen RRLZ ).

RRLZ je dobrovolné sdružení 19 zástupců organizací a institucí. RRLZ prostřednictvím aktivit zúčastněných subjektů podporuje rozvoj lidského potenciálu kraje jako jednoho z pilířů pozitivního hospodářského vývoje i celkové sociální a kulturní úrovně kraje. Činnost se řídí Statutem RRLZ (statut včetně dodatku č. 1 a seznamu zástupců je v materiálu RK-07-2009-33, př.1). V souladu s čl. 4 Statutu RRLZ jmenují členy příslušné subjekty a rovněž personální změny jsou v jejich kompetenci. Kraj Vysočina je zastoupen 2 členy rady kraje, z nichž jeden je předsedou RRLZ, a po jednom zástupci OŠMS (K. Ubr) a ORR (M. Černý). Technické zázemí pro činnost RRLZ zajišťuje OŠMS (K. Ubr, Z. Škrdlová). Zasedání RRLZ probíhají dle potřeby cca 4 - 5 x ročně. Zpravidla jednou ročně se na společném jednání schází RRLZ a Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva kraje Vysočina.
Vzhledem k novému složení Rady kraje Vysočina zanikla i nominace radních, kteří zastupovali kraj v RRLZ.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje návrh na jmenování členů rady kraje do RRLZ za kraj Vysočina. V souladu se zaměřením RRLZ a předchozí tradicí navrhuje OŠMS, aby byla do pozice členky a předsedkyně RRLZ jmenována radní pro školství Marie Kružíková a aby byl do pozice člena RRLZ jmenován radní pro regionální rozvoj Martin Hyský.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
jmenuje
* dnem 17. 2. 2009 .......... členem/členkou a předsedou/předsedkyní Rady pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina za kraj Vysočina;
* dnem 17. 2. 2009 .......... členem/členkou Rady pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina za kraj Vysočina.
Odpovědnost Odbor školství, mládeže a sportu
Termín 17. 2. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz