Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2009-09

RK-07-2009-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-07-2009-09
NázevUzavření dodatku smlouvy o dílo na veřejnou zakázku Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod
Zpracoval O. Homola, J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o záměru uzavřít dodatek Smlouvy o dílo na realizaci akce Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod . Akce je zahrnuta do projektových záměrů kraje Vysočina na čerpání prostředků z operačního programu ROP NUTS II Jihovýchod na obnovu nemocniční infrastruktury v kraji Vysočina.
Dne 9. 7. 2008 byla uzavřena smlouva o dílo na realizaci výše uvedené akce. Zhotovitelem stavebních prací jsou sdružení dodavatelé Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod, a.s., Průmyslová 941, Havlíčkův Brod a TIPASTAV Třebíč s.r.o., Hrotovická 169, Třebíč, kteří byli vybráni jako vítězní uchazeči na veřejnou zakázku zadávanou v otevřeném řízení.
Realizace stavebních prací je rozdělena do čtyř etap s ohledem na zajištění provozu nemocnice. Na dokončení jednotlivých dílčích etap navazuje dodávka zdravotnické technologie. Dodržení termínů etap je ve smlouvě sjednáno pod sankcí.
Po zahájení zemních prací na přípojce kanalizace došlo k porušení neoznačeného kabelu VN. Z tohoto důvodu bylo pozastaveno provádění těchto prací a byly změněny trasy ležaté kanalizace, vodovodní přípojky a rozvodů ÚT v II. PP.
Veškeré práce bylo možno vždy zahájit až v návaznosti na možnosti uživatele při stěhování jednotlivých oddělení do provizorních prostor. Při bourání a demontážích byly zjištěny odchylky od uvažovaného původního stavu konstrukcí a tras jednotlivých sítí. Tyto změny jsou průběžně řešeny zhotovitelem ve spolupráci s generálním projektantem a uživatelem. V souvislosti s těmito změnami musel být upraven i postup provádění statických úprav tak, aby mohl být zachován provizorní chod jednotlivých oddělení nemocnice. Práce na provádění parkoviště bylo možno zahájit až po rozhodnutí města o přeložení vodoteče.
V rámci dodatku bude dále na základě požadavku Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod doplněn text smlouvy týkající se součinnosti zhotovitele při finanční kontrole ve smyslu zákona č. 320/2001 Sb. a dále bude upřesněn text smlouvy v rámci interpretace ustanovení týkajícího se běhu záruční doby.
OM předkládá výše uvedený návrh radě kraje předem, tj. před uzavřením dodatku přesto, že v souladu s čl. 3 odst. 11 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina je oprávněn rozhodnout o uzavření dodatku smlouvy v průběhu plnění veřejné zakázky hejtman, náměstek hejtmana nebo gesční radní.
Návrh řešení OM na základě jednání se zhotovitelem akce připravil návrh dodatku smlouvy o dílo, jehož nedílnou přílohou je nový harmonogram postupu prací akce Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod . Dodatkem budou změněny termíny prvních tří etap plnění veřejné zakázky a zároveň budou doplněna a upřesněna některá ustanovení smlouvy. Termín dokončení celé stavby se nemění. Text dodatku je přílohou č. 1 materiálu RK-07-2009-09.
Návrh usnesení předpokládá schválení uzavření dodatku Smlouvy o dílo na akci Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod dle materiálu RK-07-2009-09, př. 1.
StanoviskaOSVZ souhlasí s textem dodatku.
Prostřednictvím OSVZ byl předložen text dodatku k odsouhlasení i Regionální radě regionu soudržnosti Jihovýchod a byl odsouhlasen.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
návrh dodatku č. 1 Smlouvy o dílo na akci Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod a
souhlasí
s uzavřením dodatku č. 1 Smlouvy o dílo na akci Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod dle materiálu RK-07-2009-09, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 25. 2. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz