Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2008-35

RK-36-2008-35.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-36-2008-35
NázevŽádost Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, o souhlas s uzavřením smlouvy
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením č. 1758/36/2007/RK ze dne 11. 12. 2007 udělila souhlas s uzavřením smlouvy o revolvingovém úvěru mezi Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací a Komerční bankou, a. s. ve výši 20 mil. Kč. Platnost smlouvy uzavřené na základě výše uvedeného usnesení vyprší koncem listopadu 2008. Nemocnice čerpá úvěr minimálně, přesto je nezbytné trvalé zajištění pro případ opoždění úhrad ze strany VZP.
Revolvingový úvěr je účelový krátkodobý úvěr na financování pohledávek klienta. Jednodušeji lze tento způsob popsat tak, že klient má s bankou dohodnutý limit úvěru, bance přinese balík pohledávek, ty bance postoupí, respektive dá do zástavy a banka mu do určité výše hodnoty balíku těchto pohledávek umožní čerpat limit. Zákazník může v průběhu stanoveného období opakovaně čerpat až do výše úvěrového rámce a pokud splatí část dlužné částky, může si opět (až do výše úvěrového rámce) půjčit‚ za předpokladu dodržení podmínek úvěrové smlouvy.
Návrh řešení Protože platnost smlouvy uzavřené na základě výše uvedeného usnesení v nejbližších dnech vyprší, žádá nemocnice v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina č. 6/05 ze dne 17. května 2005 o souhlas s uzavřeném nové smlouvy o revolvingovém úvěru na rok 2009 při ručení zástavou pohledávek.
Návrh smlouvy o revolvingovém úvěru je uveden v příloze č. 1 tohoto materiálu, návrh rámcové smlouvy o zástavě pohledávek je uveden v příloze č. 2. tohoto materiálu.
StanoviskaEkonomický odbor k předloženému materiálu nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s uzavřením smlouvy o revolvingovém úvěru na rok 2009 mezi Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací a Komerční bankou, a. s., ve výši 20 mil. Kč;
* s uzavřením rámcové smlouvy o zástavě pohledávek mezi Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací a Komerční bankou, a. s., která řeší zajištění pohledávek ve výši 20 mil. Kč a
ukládá
řediteli Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, požádat radu kraje Vysočina o souhlas s případným čerpáním úvěru.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Jihlava, p. o., odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz