Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2008-30

RK-36-2008-30.doc  RK-36-2008-30pr1.pdf
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-36-2008-30
NázevNominace zástupců kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013
Zpracoval Vl. Šprincl
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o nominaci zástupců kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 (dále také OP AT-CZ).
Kraj Vysočina je začleněn do území určeného pro podporu z OP AT-CZ. Monitorovací výbor je za českou stranu složen ze zástupců ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva životního prostředí, ministerstva financí a zástupců příhraničních krajů Vysočina, Jihomoravského a Jihočeského. Každý člen má svého zástupce s hlasovacím právem, který ho zastoupí v případě jeho nepřítomnosti. Monitorovací výbor OP AT-CZ mj. doporučuje na základě podkladů Společného technického sekretariátu jednotlivé projekty k financování z Evropského fondu pro regionální rozvoj.
Regiony jsou zapojeny do administrace OP AT-CZ, kdy na Krajském úřadě kraje Vysočina, Odboru regionálního rozvoje probíhá jak příjímání, tak i hodnocení projektových žádostí. Následně Společný technický sekretariát vypracovává podklady z těchto hodnocení a předkládá projekty ke schválení Monitorovacímu výboru, který jako jediný rozhoduje o poskytnutí podpory.
Členem Monitorovacího výboru OP AT-CZ za kraj Vysočina je v současné době Ing. Marie Černá a jejím zástupcem je Ing. Tomáš Čihák (usnesení 1578/33/2007 RK).
Dne 25. 11. 2008 byl Ministerstvem pro místní rozvoj vznesen požadavek o potvrzení stávajících, či navržení nových zástupců do Monitorovacího výboru OP AT-CZ za kraj Vysočina (viz. materiál RK-36-2008-30, př. 1).
Po obdržení návrhu nových zástupců odvolá ministr pro místní rozvoj stávající zástupce a jmenuje nově navržené zástupce. Následně Odbor evropské územní spolupráce MMR zajistí podpis nových zástupců pod Prohlášení o nezaujatosti a mlčenlivosti.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje nominovat jako zástupce kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 jako člena Monitorovacího výboru OP AT-CZ Ing. Bc. Maritina Hyského, radního kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a jako zástupce člena Monitorovacího výboru OP AT-CZ potvrdit Ing. Tomáše Čiháka.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
nominuje
Ing. Bc. Martina Hyského, radního kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, členem Monitorovacího výboru Operačního programu Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 a
potvrzuje
Ing. Tomáše Čiháka, zástupcem člena Monitorovacího výboru Operačního programu Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz