Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2008-12

RK-36-2008-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-36-2008-12
NázevZařazení nové akce do přílohy M1 rozpočtu kraje - ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava poškozených střech na školním statku
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
Kraj Vysočina je vlastníkem objektu školního statku v Bystřici nad Pernštejnem ve správě Vyšší odborné školy a Stření odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem. V průběhu roku 2008 došlo v důsledku silných větrů k poškození krytiny střech včetně ukončovacích prvků na budovách školního statku a statickému poškození přístřešku. Objekty jsou celkově ve špatném stavebně technickém stavu. Byl proveden průzkum poškození a navrženo technické řešení spočívající v odstranění poškozených částí střech, doplnění prvků střešní krytiny a statického zajištění přístřešku. Řešení sleduje částečnou eliminaci ohrožení majetku a osob. Tyto práce si vyžadují náklady ve výši 105 576 Kč včetně DPH dle ocenění osloveným zhotovitelem - Střechokomplex s.r.o., Žďár nad Sázavou, Jamská čp. 1670/30, PSČ 591 01, IČ 25326392.
Část střechy budovy školního statku zůstává provizorně zakryta folií. Tuto část není možné zatím řešit s ohledem na zjištěné napadení dřevěných nosných konstrukcí hnilobou a houbami. Zatím nebylo na úrovni samosprávných orgánů koncepčně rozhodnuto o dalším využití areálu školního statku.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Návrh usnesení předpokládá zařadit novou akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava poškozených střech na školním statku do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek. Zdrojově navrhuje OM akci krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M1 schváleného rozpočtu, a to ve výši 106 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k zařazení nové akce do přílohy M1 s tím, že finanční krytí akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava poškozených střech na školním statku do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 s tím, že finanční krytí akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín prosinec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz