Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2008-04

RK-36-2008-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-36-2008-04
NázevDarování pozemků v k. ú. a obci Květinov
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování pozemku v k. ú. a obci Květinov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Květinov.
Na odbor majetkový se obrátila obec Květinov a požádala o bezúplatný převod pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 246/1 o výměře 781 m2 v k. ú. a obci Květinov. V žádosti žadatel uvádí, že má v úmyslu vybudovat na tomto pozemku veřejné osvětlení, do části položit vedení obecního vodovodu a vedení kanalizace. O požadovaný pozemek se obec dlouhodobě stará - plní funkci veřejné zelně a k tomuto účelu jej chce nadále využívat.
Pozemek ve ZE - PK par. č. 246/1 je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy PO kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 134.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti obce vyhovět a pozemek ve ZE - PK par. č. 246/1 o výměře 781 m2 v k. ú. a obci Květinov bezúplatně převést do vlastnictví obce Květinov. Návrh vychází a je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který bude využíván nekomerčně pro veřejně prospěšné účely - k provozu obecního osvětlení, vodovodu, kanalizace a jako veřejná zeleň. Pro majetkového správce je požadovaný pozemek nepotřebný a zbytný. Záměr kraje darovat shora uvedený pozemek obci Květinov je třeba v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů zveřejnit po stanovenou dobu na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat obci Květinov pozemek ve ZE - PK par. č. 246/1 v k. ú. a obci Květinov a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat tento pozemek obci Květinov.
StanoviskaS převodem uvedených pozemků do vlastnictví obce souhlasí KSÚS Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
Rozhoduje
zveřejnit záměr kraje darovat obci Květinov pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 246/1 o výměře 781 m2 v k. ú. a obci Květinov a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 246/1 o výměře 781 m2 v k. ú. a obci Květinov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Květinov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz