Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2008-36

RK-35-2008-36.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-35-2008-36
NázevNabídka převodu pozemků v k. ú. a obci Přibyslav do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší nabídku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na bezúplatný převod pozemků v k. ú. a obci Přibyslav do vlastnictví kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel od Úřadu nabídku bezúplatného převodu geometrickým plánem nově zaměřených pozemků par. č. 1766/8 vodní plocha, tok přirozený o výměře 110 m2 a par. č. 1766/9 vodní plocha, tok přirozený o výměře 60 m2 v k. ú. a obci Přibyslav. Nabídka vycházela z předpokladu, že nabízené pozemky se nacházejí pod silnicí a majetkový správce by je mohl potřebovat ke své činnosti.
Návrh řešení Majetkovým správcem bylo provedeno šetření na místě samém a bylo zjištěno, že nabízené pozemky nejsou silničními, ale pozemky vodního toku pod mostem a tím jsou pro tuto organizaci nepotřebné. Na základě této skutečnosti odbor majetkový navrhuje nabídku Úřadu na bezúplatný převod pozemků do vlastnictví kraje odmítnout. Záležitost byla po dohodě s náměstkem hejtmana Liborem Jouklem projednána se starostou města Přibyslav . S ohledem na to, že předmětné pozemky jsou vodním tokem - výtokem z vodní nádrže ve vlastnictví města, budou poklady předány městu Přibyslav a město bude iniciovat jednání o případném převodu do svého vlastnictví.
Usnesení předpokládá doporučení Zastupitelstvu kraje Vysočina rozhodnout odmítnout nabídku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na bezúplatné převedení geometrickým plánem nově zaměřených pozemků par. č. 1766/8 a par. č. 1766/9 v k. ú. a obci Přibyslav do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaMajetkový správce KSÚSV, provoz Havlíčkův Brod ve svém stanovisku nabídku převodu pozemků par. č. 1766/8 a par. č. 1766/9 v k. ú. a obci Přibyslav odmítl z důvodů, že se nejedná o silniční pozemky a tím jsou pro organizaci nepotřebné. Převod nedoporučil ani odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout odmítnout nabídku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na bezúplatné převedení geometrickým plánem nově zaměřených pozemků par. č. 1766/8 vodní plocha, tok přirozený o výměře 110 m2 a par. č. 1766/9 vodní plocha, tok přirozený o výměře 60 m2 v k. ú. a obci Přibyslav do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz