Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2008-17

RK-35-2008-17.doc  RK-35-2008-17pr1.pdf  RK-35-2008-17pr2.pdf  RK-35-2008-17pr3.doc  RK-35-2008-17pr4.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-35-2008-17
NázevVeřejná zakázka malého rozsahu Právní, technické, finančně-ekonomické a společensko-ekonomické posouzení a porovnání variant zajištění vybudování a provozu administrativního komplexu kraje Vysočina - rozhodnutí o zadání zakázky
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o zadání veřejné zakázky malého rozsahu Právní, technické, finančně-ekonomické a společensko-ekonomické posouzení a porovnání variant zajištění vybudování a provozu administrativního komplexu kraje Vysočina , jejímž účelem je porovnat varianty realizace projektu na vybudování administrativního komplexu kraje Vysočina v areálu bývalých kasáren.

Vzhledem k plánům na zajištění vyhovujících prostor pro centralizaci dosud decentralizovaných pracovišť Krajského úřadu kraje Vysočina v jedné vyhovující budově
a případné úpravy zbylé části jako zázemí pro umístění dalších krajských institucí
a konferenčního centra v areálu bývalých kasáren, byly definovány způsoby realizace projektu uvedené v materiálu RK-35-2008-17, př. 4. Každá z popsaných variant sebou nese různé aspekty, které je třeba před rozhodnutím, která varianta se bude realizovat, zanalyzovat. Tato analýza výhodnosti jednotlivých variant pro kraj Vysočina je předmětem předkládané veřejné zakázky.

Jde o zakázku malého rozsahu, o jejímž vyhlášení rozhodla Rada kraje Vysočina dne 22. 7. 2008 usnesením č. 1001/23/2008/RK. K vyhlášení výzvy na tuto veřejnou zakázku a rozhodnutí o jejím zadání není dle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 11. 2007 třeba rozhodnutí rady kraje, nicméně s ohledem na důležitost problematiky bylo vyhlášení výzvy předloženo k rozhodnutí Radě kraje Vysočina a stejně tak je Radě kraje Vysočina předloženo i rozhodnutí o zadání zakázky.

Hodnotící komise doporučila zadavateli - kraji Vysočina, jako nejvýhodnější nabídku uchazeče Česká spořitelna, a.s. + Wolf Theiss advokáti + Arcadis Projekt Management, s.r.o. (důvody jsou uvedeny v materiálech RK-35-2008-17, př. 1 a RK-35-2008-17, př. 2). Nabídková cena celkem vč. DPH činí 1 092 420,- Kč.

Zadávací dokumentace veřejné zakázky byla zpracována ve spolupráci s Asociací PPP, a to na základě Smlouvy o spolupráci mezi krajem Vysočina a Asociací PPP. Asociace PPP přispěje dle smlouvy na výslednou analýzu částkou 250 000 Kč. Kraj poskytne Asociaci PPP právo využívat zveřejnitelné výsledky studie (tzn. Obecné výsledky použitelné pro obdobné případy bez podrobností specifických pro kraj Vysočina, případně bez podrobností, jejichž zveřejnění by mohlo kraj Vysočina poškodit).
Návrh řešení Radě kraje Vysočina se navrhuje vzít na vědomí zápis z posouzení a hodnocení nabídek a rozhodnout o zadání zakázky sdruženým uchazečům Česká spořitelna, a.s. + Wolf Theiss advokáti + Arcadis Projekt Management, s.r.o. a rozhodnout o uzavření smlouvy s vítězným uchazečem.

Výsledky analýzy budou předloženy kraji ještě před uhrazením smluvní ceny s tím, že kraj bude mít 14 dnů na předložení připomínek, které je zpracovatel povinen do analýzy zapracovat.

Doporučená výsledná varianta bude následně předložena Radě kraje Vysočina a Zastupitelstvu kraje Vysočina k rozhodnutí o dalším postupu (realizaci či nerealizaci záměru).
StanoviskaOdbor ekonomický: Do návrhu rozpočtu kraje Vysočina na rok 2009 do přílohy R1: Seznam strategických a koncepčních materiálů byl zahrnut požadavek na krytí studie Právní, technické, finančně-ekonomické a společensko-ekonomické posouzení a porovnání variant zajištění vybudování a provozu administrativního komplexu kraje Vysočina ve výši 1 100 tis. Kč. Ekonomický odbor navrhuje s ohledem na znění čl. III Smlouvy o dílo finanční krytí realizace veřejné zakázky - studie řešit dle aktuální potřeby v roce 2009 formou rozpočtového opatření schváleného radou kraje.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
Zápis z posouzení a hodnocení nabídek výzvy o veřejnou zakázku kraje Vysočina Právní, technické, finančně-ekonomické a společensko-ekonomické posouzení a porovnání variant zajištění vybudování a provozu administrativního komplexu kraje Vysočina podle materiálů RK-35-2008-17, př. 1 a RK-35-2008-17, př. 2;
rozhoduje
( přidělit veřejnou zakázku Právní, technické, finančně-ekonomické a společensko-ekonomické posouzení a porovnání variant zajištění vybudování a provozu administrativního komplexu kraje Vysočina sdruženým uchazečům Česká spořitelna, a. s. + Wolf Theiss advokáti s. r. o. + Arcadis Projekt Management, s. r. o, neboť jejich nabídka byla vyhodnocena jako nejvhodnější;
( uzavřít Smlouvu o dílo mezi krajem Vysočina na straně objednatele a sdruženými uchazeči Česká spořitelna, a. s. + Wolf Theiss advokáti s. r. o. + Arcadis Projekt Management, s. r. o., na straně zhotovitele podle materiálu RK-35-2008-17, př. 3.
Odpovědnost ORR, ředitel sekce pro rozvoj regionu
Termín 31. 1. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz