Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2008-26

RK-34-2008-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-34-2008-26
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Kultury - přijetí účelové dotace z Ministerstva kultury na výdaje spojené s ochranou movitého kulturního dědictví v Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci
Zpracoval M. Skryjová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuMateriál se zabývá přijetím účelové dotace od Ministerstva kultury ČR pro Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvkovou organizaci na zajištění ochrany movitého kulturního dědictví.
Vláda České republiky svým usnesením ze dne 20. července 2005 č. 961/2005, konstatovala trvající potřebu preventivní ochrany movitého kulturního dědictví. Realizací toho opatření pověřila Ministerstvo kultury.
Ministerstvo kultury, odbor ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií přidělilo Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci v rámci programu 434 313 - Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví, podprogram preventivní ochrana před nepříznivými vlivy prostředí, ze státního rozpočtu pro rok 2008 účelové finanční prostředky ve výši 49 tis. Kč na realizaci akcí Restaurování - Dalbergova sbírka , Vysoušecí zařízení a Prachotěsné skříně . Uvedené finanční prostředky jsou upraveny v Rozhodnutí o poskytnutí dotace, evidenční číslo 434313 6442.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče s ohledem na výše popsanou skutečnost navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu kraje na rok 2008 o účelovou investiční dotaci poskytnutou v rámci programového financování ISPROFIN z Ministerstva financí ve výši 49 tis. Kč Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Pro úplnost odbor dodává, že v daném případě se jedná o formální rozpočtové opatření vyvolané poskytnutím dotace ze státního rozpočtu, které se promítá zvýšením příslušných rozpočtových položek v příjmové i výdajové části rozpočtu kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení příjmové části rozpočtu kraje u položky 4116 - Ostatní neinvestiční přijaté transfery ze státního rozpočtu o účelovou neinvestiční dotaci (účelový znak 34342) poskytnutou Ministerstvem kultury v rámci programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví , podprogram Preventivní ochrana před nepříznivými vlivy prostředí Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci ve výši 49 tis. Kč při současném zvýšení výdajové části rozpočtu,§ 3315 - Činnost muzeí a galerií a položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím (účelový znak 34342) s určením pro Muzeum Vysočina Jihlava, příspěvkovou organizaci;
* změnu závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci o 49 tis. Kč s určením na realizaci akcí: Restaurování - Dalbergova sbírka , Vysoušecí zařízení a Prachotěsné skříně .
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče, ekonomický odbor, ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz