Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2008-09

RK-34-2008-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-34-2008-09
NázevUzavření smluv o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro stavbu II/152 Jaroměřice n. R. - Hrotovice - hr. kraje, 1. stavba
Zpracoval V. Chmela
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemcích třetích osob pro přeložku telekomunikačního vedení Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
Kraj Vysočina je investor stavby II/152 Jaroměřice n. R. - Hrotovice - hr. kraje, 1. stavba . Tato stavba si vynutila mimo jiné i přeložku telekomunikačního vedení a to do pozemku vedeného v katastru nemovitostí jako par. č. 659/1 a pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - původ PK jako par. č. 252/1 a par. č. 289/1 v katastrálním území a obci Dukovany. Vlastníkem pozemku vedeného v katastru nemovitostí jako par. č. 659/1 je Vysočina. Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ PK jako par. č. 252/1 je ve spoluvlastnictví Jiřího Khora, bytem Kobylí 553, 691 10 Kobylí na Moravě a Jaroslava Kořínka, bytem Dukovany 63, 675 56 Dukovany a pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ PK jako par. č. 289/1 ve spoluvlastnictví Karla Nečase a Jindry Nečasové, oba bytem Dukovany 137, 675 56 Dukovany. S vlastníky výše uvedených pozemků bylo předjednáno uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene ve prospěch provozovatele komunikačního vedení, tj. Telefónica O2 Czech Republic, a.s..
Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene je dle zákona 183/2006 Sb., stavební zákon, jednou z podmínek vydání stavebního povolení pro tuto stavbu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene užívání části pozemku vedeného v katastru nemovitostí jako par. č. 659/1 a částí pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - původ PK jako par. č. 252/1 a par. č. 289/1 v katastrálním území Dukovany mezi vlastníky pozemků a společností Telefónica O2 Czech Republic, a.s. za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě, kdy účastníkem těchto smluv bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené přeložky, kterému bude uložena povinnost uhradit po kolaudaci stavby budoucímu povinnému z věcného břemene jednorázovou úhradu za zřízení tohoto věcného břemene, vypočtenou dle geometrického plánu pro vymezení rozsahu věcného břemene.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi vlastníky pozemků a společností Telefónica O2 Czech Republic, a. s. na užívání částí pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - původ PK jako par. č. 252/1 a par. č. 289/1 v katastrálním území Dukovany za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě s tím, že účastníkem smlouvy bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené překládky veřejné komunikační sítě, kterému bude uložena povinnost uhradit po kolaudaci stavby budoucím povinným z věcného břemene jednorázovou úhradu za zřízení tohoto věcného břemene, vypočtenou dle geometrického plánu pro vymezení rozsahu věcného břemene ve výši 50 Kč/m;
* uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi Vysočinou jako budoucím povinným a společností Telefónica O2 Czech Republic, a. s. jako budoucím oprávněným na užívání části pozemku vedeného v katastru nemovitostí jako par. č. 659/1 v katastrálním území Dukovany za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě a to bezúpatně.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín květen 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz