Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2008-37

RK-33-2008-37.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-33-2008-37
NázevReklamní plochy na mostech nad dálnicí D1
Zpracoval I. Ševecová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuTento materiál je předkládán Radě kraje Vysočina z důvodu informování rady kraje o využití majetku svěřeného do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace (dále jen KSÚSV).
Dopisem náměstka hejtmana ze dne 21. 3. 2007 byl ředitel KSÚSV na základě stanoviska vedení kraje dne 19. 3. 2007 požádán o vypovězení smluv včetně dodatků na pronájem bočnic mostních objektů na mostech nad dálnicí D1 ve vlastnictví kraje Vysočina, a to smluv uzavřených mezi Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod (1 mostní objekt), Správou a údržbou silnic Jihlava (1 mostní objekt), Správou a údržbou silnic Pelhřimov (6 mostních objektů) a firmou News Outdoor, Czech Republic s.r.o., Praha.
Na základě dalšího vývoje a jednání, která probíhala mezi firmou News Outdoor, Czech Rebublic s.r.o., Praha a krajem Vysočina a na základě stanoviska vedení kraje byl ředitel KSÚSV dopisem ze dne 29. 5. 2008 požádán o uzavření nových smluv na vypovězené pronájmy bočnic mostních objektů mezi Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, příspěvkovou organizací a firmou News Outdoor, Czech Republic s.r.o., Praha do 31. 12. 2008.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že smlouva uzavřená mezi Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, příspěvkovou organizací a firmou News Outdoor, Czech Republic s.r.o., Praha je uzavřená na dobu určitou a to do 31. 12. 2008, navrhl ředitel KSÚSV řešit vzniklou situaci uzavřením nových smluv na dobu určitou, za podmínek, že budou splněny Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina ze dne 18. 9. 2007 (dále jen Zásady), to je, že uzavřením nájemní smlouvy nebude narušen chod organizace ani znemožněno užívání majetku k hlavnímu účelu, ke kterému je organizace zřízena. V souladu s článkem 2 odst. 1, písm. k) Zásad bude majetek pronajat nejdéle na jeden rok.
S odvoláním na Zásady ODSH doporučuje radě kraje vzít na vědomí návrh řešení ředitele KSÚSV, to je pronájem bočnic mostních objektů nad dálnicí D1 Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, příspěvkovou organizací na dobu určitou, nejdéle na jeden rok, tj. do 31. 12. 2009.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
pronájem bočnic mostních objektů nad dálnicí D1 Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, příspěvkovou organizací na dobu určitou, nejdéle na jeden rok, tj. do 31. 12. 2009.
Odpovědnost ODSH, KSÚSV
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz