Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2008-52

RK-32-2008-52.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-32-2008-52
NázevStřední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen - informace o průběhu stavebních prací, návrh na provedení změny v dispozici stavby
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina, na položce Investice ve školství, je zařazena realizace akce Střední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen .
Staveniště se nachází v areálu budov Střední školy Pelhřimov, u křižovatky ulic Průběžná a Křemešnická (dříve areál Agrostroje) v Pelhřimově. Areál je v majetku kraje Vysočina.
Usnesením 0444/12/2008/RK rada kraje rozhodla vybrat nabídku uchazeče Bačina stavební firma a.s., U Agrostroje 920, 393 01 Pelhřimov, jako nejvhodnější nabídku na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Střední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen a uložila odboru majetkovému zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy. Smlouva o dílo byla uzavřena dne 7. 5. 2008, na částku 31 594 tis. Kč včetně DPH. Stavební práce byly zahájeny 23. 5. 2008 a dokončeny budou 23. 5. 2009.
Během provádění prací na hrubé spodní stavbě se negativně projevily komplikované základové podmínky a došlo ke změně hloubky založení stavby, změně třídy základového betonu a způsobu zajištění stávající přilehlé budovy. Dále bylo konstatováno, že stávající kabely fy. E.ON Česká republika s.r.o. se nacházely v místech navrhovaných základových patek a bylo nutno je v rozsahu stavby přeložit. Dle zpracované PD se měly tyto kabely nacházet cca 1,5 mimo navrhované základové konstrukce. Během provádění prací byly dále řešeny drobné odchylky od projektové dokumentace, které jsou dány změnou legislativních předpisů a konkrétní situací na staveništi. Výše uvedené stavební vícepráce dosahují v současné době cca 700 tis Kč bez DPH.
Zástupce Střední školy Pelhřimov vznesl žádost na provedení dispoziční změny ve stávající schválené projektové dokumentaci. Dispoziční změna by spočívala v provedení samostatných prostor pro umístění CNC obráběcích strojů a vytvoření samostatně oddělených prostor pro dohled a dozor. Zdůvodnění provedení dispozičních změn je uvedeno v materiálu RK-32-2008-52, př.1. Z hlediska stavebně technického není provedení požadované dispoziční změny problém. Vlastní náklady na provedení této změny se odhadují na cca 440 tis. Kč včetně DPH (PD, stavební část, výplně otvorů, EI, VZT, ZTI, ÚT). Provedení výše popsané změny dispozičního řešení by nemělo vliv na termín dokončení stavby.
Investiční akce Střední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen je financována z rozpočtu kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje vzít na vědomí informaci o průběhu stavebních prací investiční akce Střední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen . Dále návrh usnesení předpokládá vzít na vědomí žádost Střední školy Pelhřimov na provedení dispoziční změny ve stávající schválené projektové dokumentaci a vyslovení souhlasu se změnami v dispozici stavby pouze v nezbytně nutném rozsahu na základě dalšího projednání na úrovni vedení Střední škola Pelhřimov a zástupců odboru školství, mládeže a sportu a odboru majetkového
StanoviskaOdbor školství souhlasí s provedením změny v dispozici stavby.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
* informaci o průběhu stavebních prací investiční akce Střední škola Pelhřimov - rekonstrukce a nástavba dílen ;
* žádost Střední školy Pelhřimov na provedení dispoziční změny ve stávající schválené projektové dokumentaci;
souhlasí
se změnami v dispozici stavby pouze v nezbytně nutném rozsahu na základě dalšího projednání na úrovni vedení Střední škola Pelhřimov a zástupců odboru školství, mládeže a sportu a odboru majetkového.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz