Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2008-03

RK-31-2008-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-31-2008-03
NázevUzavření nepojmenované smlouvy - údržba a obnova vegetace městem Pacov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat městem Pacov opatření k obnově krajinných struktur na pozemcích ve vlastnictví kraje.
Na kraj Vysočinu se obrátilo město Pacov se žádostí o souhlas s realizací opatření směřující k obnově krajinných struktur m.j. na pozemcích ve vlastnictví kraje Vysočina. Město Pacov hodlá na realizaci uvedeného opatření požádat o dotaci z Operačního programu životního prostředí, osa 6, oblast podpory 6.3 - obnova krajinných struktur. Podmínkou pro podání žádosti je uzavření smlouvy s vlastníkem pozemku, kterého se opatření dotkne, v níž vlastník vyjádří svůj souhlas s opatřením na jeho pozemku a umožní konečnému uživateli následnou péče a údržbu realizovaného opatření po dobu nejméně 5 let od ukončení realizace akce.
Opatření má být realizováno na těchto pozemcích:
k.ú. Velká Rovná - par. č. 497/1 - ost. plocha, silnice
ZE- původ PK par. č. 496, díl 2
k.ú. Bedřichov u Zhořce - par. č. 314 - ost. plocha, silnice
k.ú. Pacov - par. č. 2596 - ost. plocha, silnice
V k. ú. Velká Rovná má být provedena nová výsadba třešňové aleje a údržba stávajících starých stromů, v k. ú. Bedřichov a Pacov není plánována nová výsadba, ale pouze stabilizační údržba stromů, tj. odstranění proschlých větví a obnovení bezpečnostního značení stromů.
Výše uvedené pozemky jsou vlastnictvím kraje Vysočina a jsou svěřeny do správy Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje rozhodnout uzavřít s městem Pacov požadovanou smlouvu, která městu umožní požádat o dotaci na zamýšlenou akci. Nová výsadba má být realizována až za příkopem silnice III/1293 a výsadbou nebude ztížena údržba silničních příkopů.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s uzavřením nepojmenované smlouvy, která umožní městu Pacov požádat o dotaci na zamýšlenou realizaci popsaného opatření.
StanoviskaS realizací opatření spočívající částečně v nové výsadbě stromů a částečně v údržbě stávajících stromů souhlasí Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina na straně vlastníka dotčených pozemků a městem Pacov, na straně žadatele o dotaci o dotaci z Operačního programu životního prostředí, osa 6, oblast podpory 6.3 - obnova krajinných struktur obsahující souhlas s opatřením na pozemcích par. č. 497/1 - ost. plocha, silnice, ZE- původ PK par. č. 496, díl 2 oba v k.ú. Velká Rovná, par. č. 314 - ost. plocha, silnice v k.ú. Bedřichov u Zhořce a par. č. 2596 - ost. plocha, silnice v k.ú. Pacov a umožnění následné péče a údržby realizovaného opatření konečnému uživateli po dobu nejméně 5 let od ukončení realizace akce.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz