Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2008-32

RK-29-2008-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-29-2008-32
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek a návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje a současné schválení rozpočtového opatření k finančnímu krytí akce.
Statutární město Jihlava rekonstruuje místní komunikaci v ulici Na stoupách včetně přilehlých ulic. V ulici Na stoupách se nachází objekt Domova mládeže a školní jídelny ve správě Střední školy obchodu a služeb Jihlava a ve vlastnictví kraje Vysočina. Již v průběhu zahájené rekonstrukce komunikací se dne 18. 9. 2008 na OM obrátil náměstek primátora Ing. Josef Kodet s žádostí o projednání možnosti realizace změny odvedení dešťových vod ze střechy objektu ve vlastnictví kraje. V současné době jsou dešťové vody svedeny třemi odpadními svody s vyústěním přímo na povrch městské komunikace. Tento stav byl krajem Vysočina převzat. OM neměl informace o přípravě a provádění rekonstrukce povrchů místních komunikací. OM prověřil stav a dle prvotních zjištění se jeví možné realizovat zaústění dešťových vod do kanalizačních šachet, nebylo však zatím možné prověřit přesné výškové poměry. Současný odhad nákladů se pohybuje kolem 100 tis. Kč.
Návrh řešení Bylo by vhodné současně s rekonstrukcí místních komunikací provést zaústění dešťových svodů do městské kanalizace. Současný stav je nevyhovující a způsobuje problémy v zimním období v ulici Na stoupách, která má značné převýšení a namrzáním vod na povrchu komunikace může docházet k nebezpečným situacím. Realizací by se využila situace, kdy budou odstraněny vrchní povrchy komunikace (dlažba) a byly by uspořeny náklady na její předláždění.
OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci do rozpočtu kraje a schválit rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí akce.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s návrhem usnesení. Aktuální stav kapitoly Reserva a rozvoj kraje, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 2 013 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SŠOS Jihlava - zaústění dešťových vod ul. Na stoupách do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, o částku 100 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 100 tis. Kč.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz