Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2008-14

RK-30-2008-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-30-2008-14
NázevInformace o průběhu stavebních prací - projekty ROP do infrastruktury krajských nemocnic
Zpracoval O. Homola, Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o průběhu staveb spolufinancovaných z ROP.
Rekonstrukce a přístavba pavilonu interních oborů Nemocnice Nové Město na Moravě
Stav prováděných prací:
Staveniště bylo předáno 11. 7. 2008 v souladu se smlouvou, proběhly 3 kontrolní dny.
Do dnešního dne byly provedeny bourací práce, zabezpečení přívodu NN, úprava dešťové kanalizace, zemní práce pro základy objektu přístavby, přeložka vodovodu. Probíhají práce na betonáži základů přístavby a betonáži ve II. podzemním podlaží. Provádění prací má skluz oproti harmonogramu stavby o 14 - 30 dnů (různé podle druhu prací). Zhotovitel byl na posledním kontrolním dnu stavby vyzván k řešení tohoto problému. Zhotovitel uvedl, že skluz bude vyrovnán do 10. 11. 2008.
Fakturace:
Byl odsouhlasen soupis provedených prací ve výši 1 585 584 Kč za práce provedené v měsíci srpnu 2008.
Dokumentace a příprava stavby:
Vzhledem k tomu, že výběr zhotovitele byl proveden na základě tzv. tendrové dokumentace, měla předložit Nemocnice Nové Město na Moravě, p.o., jako objednatel projektové dokumentace stavby, dokumentaci pro provedení stavby. Při zahájení prací byla předložena část t.j. II. etapa (stavba je rozdělena na etapy II, III a IV, etapu I - přípravné práce - provádí uživatel z vlastních prostředků). Zbývající část dokumentace pro provedení stavby bude dokončena do března 2009. Rozdíly mezi soutěžní (tendrovou) dokumentací a realizační dokumentací budou řešeny změnovými listy. Protože rozdíl v ceně II. etapy mezi rozpočtem tendrové a realizační dokumentace činí 8,29 % (cca 8 mil. Kč) lze předpokládat podstatné rozdíly mezi smluvní cenou a cenou skutečně provedených prací. Díky změně v zakládání stavby (tendrová dokumentace řešila zakládání stavby na pilotech, prováděcí dokumentace obsahuje zakládání na patkách) je nyní rozdíl v ceně ve prospěch objednatele (úspora), ale nelze odhadnout jak se projeví další změny před dokončením kompletní realizační dokumentace. Smluvním partnerem projektanta je Nemocnice Nové Město na Moravě, součinnost projektanta s objednatelem stavby je minimální.
Nemocnice předložila dodatek dokumentace Dočasné přemístění dialyzačního pracoviště . Uživatel nepředpokládá úhradu těchto prací v rámci stavby. Dle názoru OM se však jedná o součást stavby, kterou bude nutné řešit ve vazbě na projekt ROP a také ve vztahu ke stavebnímu úřadu (užívání části stavby pro provoz dialyzačního pracoviště).

Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod
Stav prováděných prací:
Staveniště bylo předáno 15. 7. 2008 v souladu se smlouvou, proběhly 3 kontrolní dny.
Po zahájení zemních prací na přípojce kanalizace došlo k porušení neoznačeného kabelu VN. Z tohoto důvodu zástupci investora nařídili přerušení provádění těchto prací. Bylo navrženo a projektantem odsouhlaseno jiné řešení vedení kanalizace v koridoru II. podzemního podlaží budovy. Do dnešního dne byly provedeny stavební práce na přístavku strojovny vzduchotechniky. Byly zahájeny práce na změněné trase ležaté kanalizace a rozvodů ÚT v II. PP. Provádí se přeložka vodovodní přípojky. Zahájení dalších prací je závislé na uvolnění stavebních prostor uživatelem, stěhování jednotlivých oddělení probíhá podle dohodnutého plánu.
Fakturace:
Nebyl předložen žádný soupis prací.
Dokumentace a příprava stavby:
Z důvodu porušení kabelu VN proběhlo jednání, kde byly dohodnuty potřebné kroky nutné k dalšímu pokračování stavby. Především GP zajistil vyjádření majitele zmíněného kabelu (ČEZ Distribuce) jak k porušení, tak k dalšímu provádění prací. Vzhledem k tomu že navrhovaná trasa byla příliš blízko ochranného pásma vedení VN, byly dohodnuty následující změny dokumentace: vodovodní přípojka bude vedena v topném kanálu, ležatá kanalizace bude umístěna do II. podzemního podlaží budovy, bude upravena trasa rozvodů ÚT, dešťové svody budou připojeny na vnitřní trasu kanalizace a v trase venkovní přípojky bude provedena další šachta. Na tyto změny byla zpracována nová projektová dokumentace. Lze předpokládat, že tyto změny si nevyžádají zvýšení ceny stavby.

Hlavní lůžková budova v Nemocnice Pelhřimov
Stav prováděných prací:
Staveniště bylo předáno 15. 7. 2008 v souladu se smlouvou, proběhlo 5 kontrolních dnů.
Byly provedeny bourací práce dle PD, kácení stromů a křovin, vytrhání pařezů a odvoz, demontáž oplocení opěrné zdi č. 4, demontáž stoupaček v SO 01, stavební úpravy instalačních šachet v SO 01. Ke dni 15. 9. 2008, dochází k neplnění časového harmonogramu, který byl předložen v rámci nabídkového řízení. Některé objekty nebyly zahájeny. Zástupce investora důrazně požádal zhotovitele, aby zhotovitel zdůvodnil skluz prací a předložil aktualizovaný časový plán I. etapy vyrovnávající skluz. Zástupce investora zdůraznil, že termín dokončení I. etapy musí být dodržen dle platné smlouvy.
Fakturace:
Byl odsouhlasen soupis provedených prací ve výši 785 847 Kč, za práce provedené v měsíci červenci a srpnu 2008.
Dokumentace a příprava stavby:
Zhotovitel požádal o posouzení možnosti uzavření části staveniště v úseku od křižovatky u vrátnice až po západní štít stávající budovy. Nemocnice Pelhřimov uvedla, že tento úsek nelze natrvalo uzavřít v celém úseku. Uzavření je možné po vzájemné dohodě v určitých etapách a na omezený čas.
Návrh řešení Rada kraje vezme informaci o průběhu stavebních prací na vědomí.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o průběhu stavebních prací na projektech spolufinancovaných z ROP do infrastruktury krajských nemocnic.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz